Ας ξεκινήσουμε από την ανάρτηση: «Με μια συμβολική δράση η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου αναβιώνοντας τα ιστορικά ανθοπωλεία της Βουλής, ένα ζωντανό μνημείο της Αθήνας που σφράγισε τη ζωή της πρωτεύουσας, αποτελώντας πόλο έλξης του αθηναϊκού κοινού, αλλά και των επισκεπτών εδώ και πολλές δεκαετίες.
Από νωρίς το πρωί τα ανθοπωλεία της Πλατείας Συντάγματος, προσέφεραν σε διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες μπουκέτα με λουλούδια, ομορφαίνοντας την ανοιξιάτικη και γιορτινή ατμόσφαιρα της ημέρας και συνεχίζοντας την παλιά αθηναϊκή παράδοση.
H δράση αυτή υλοποιήθηκε χάρη στη συνεργασία της ΕΤΑΔ Α.Ε. με το ιστορικό ανθοπωλείο του Σπύρου Κοντογιάννη, το οποίο λειτουργεί αδιάλειπτα στο συγκεκριμένο σημείο από τη δεκαετία του 1930 και τον κοινωνικό φορέα για ΑμεΑ, “The Power of a Flower”, μία ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι με πολύ αγάπη καλλιεργούν ελληνικά φυτά, δημιουργώντας πρωτότυπες ανθοσυνθέσεις και διαδίδοντας το μήνυμα της ενσωμάτωσης όλων των ανθρώπων στην κοινωνία».
Η Διατλαντική Σχέση
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen γράφει για την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στις Βρυξέλλες και την συμφωνία για την νέα ενεργειακή συμφωνία. Η Πρόεδρος της Commission γράφει σε ανάρτηση στο linkedin: «Η επίσκεψη του Προέδρου Biden στις Βρυξέλλες στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα: η διατλαντική εταιρική σχέση είναι ισχυρότερη από ποτέ. Και είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε ενάντια στον βίαιο πόλεμο της Ρωσίας.
Σήμερα ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή μας συνεργασία. Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ενεργειακή ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Ευρώπης από τη Ρωσία, με τη δέσμευση να μας παράσχουν επιπλέον 15 bcm LNG φέτος. Στην Ευρώπη, θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε σταθερή ζήτηση για επιπλέον LNG των ΗΠΑ τουλάχιστον έως το 2030».
Σε μια δεύτερη ανάρτηση της γράφει: «Εμείς, οι εταίροι της G7, είμαστε αποφασισμένοι να ευθυγραμμίσουμε περαιτέρω τις κυρώσεις μας κατά της Ρωσίας και να διασφαλίσουμε ότι θα εφαρμοστούν αυστηρά.
Για να στεγνώσουν οι πόροι που χρησιμοποίησε ο Πούτιν για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο του, δεν θα επιτρέψουμε καμία καταστρατήγηση.
Και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε περισσότερα μέτρα εάν χρειαστεί».
Από μια διεθνή περιπέτεια σε μια εθνική νίκη
Η εβδομάδα που πέρασε είχε ως πρωταγωνιστές τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξακολουθούν να αναζητούν την ενιαία στάση τους στην στρατηγική της ενεργειακής απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και την διαμόρφωση ενός νέου μακροπρόθεσμου ενεργειακού μείγματος με πυρήνα την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 επισήμανε: «Στη χώρα μας η νέα δοκιμασία ξεσπά πριν καλά-καλά τελειώσει η πανδημία. Κι ενώ έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες αμυντικές προκλήσεις, πότε στον Έβρο και πότε στο Αιγαίο. Σε μια στιγμή, μάλιστα, που η Ελλάδα άφηνε πίσω την καθήλωση κι έμπαινε σε τροχιά ευημερίας. Σε αυτήν πρέπει να μείνουμε! Επιστρατεύοντας τη δύναμη και την αντοχή μας. Ώστε και πάλι μία διεθνής περιπέτεια να γίνει μία εθνική νίκη.
Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που προκαλούν στο κάθε νοικοκυριό οι εισαγόμενες ανατιμήσεις. Γι΄αυτό και η κυβέρνηση υψώνει, ήδη, ένα πρώτο ανάχωμα απέναντί τους. Με επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και εκπτώσεις στα καύσιμα. Ώστε να απορροφηθεί μέρος των αυξήσεων. Με τόνωση του εισοδήματος των πιο αδύναμων. Αλλά και με ειδικά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.
Δεν θα κρύψω όμως την αλήθεια: κανένα δημόσιο ταμείο καμίας χώρας δεν μπορεί να καλύψει τις συνέπειες ενός παγκόσμιου σεισμού. Να τις περιορίσει μόνο μπορεί. Τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις. Κι ακριβώς γι’ αυτό είμαι, εδώ, στη Σύνοδο Κορυφής. Για μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Για το χτύπημα της διεθνούς κερδοσκοπίας. Και για μία από κοινού απάντηση στο ράλι των τιμών.
Η αντίδραση της Ευρώπης δεν αργεί. Αλλά μέχρι τότε, ένα μόνο έχω να υποσχεθώ: ότι θα είμαι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα εξαντλώντας όλα τα περιθώρια των δυνάμεών μας. Χωρίς, ωστόσο, να εξαντλώ και τα περιθώρια των δυνατοτήτων μας. Γιατί η παροδική κρίση θα βρει το τέλος της. Ενώ η διαδρομή του τόπου πρέπει να είναι συνεχής και ανοδική. Και, κυρίως, σταθερή και ασφαλής».
Πάντως, η ατζέντα παραμένει ανοικτή αν και έχει κερδίσει έδαφος η δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρά σε προμήθειες πχ φυσικού αερίου απευθείας από μεγάλους προμηθευτές πχ ΗΠΑ αντιπροσωπεύοντας με ενιαίο τρόπο όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μια πόλη και μια περιοχή, ένα πελώριο studio
Τα καινούργια έσοδα σε μια περιοχή και στην τοπική της οικονομία προέρχονται, μεταξύ άλλων, και από τις δραστηριότητες της αναδυομένης αγοράς των διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών. Εν ολίγοις, τα λεφτά προέρχονται από τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές αρκεί δίπλα στα κίνητρα του ΕΚΟΜΕ να προστεθούν και άλλα μέτρα όπως η δημιουργία και η λειτουργία ενός δικτύου τοπικών επαγγελματιών, επιχειρήσεων και φορέων μέσω των τοπικών ή περιφερειακών Film Offices που μπορεί να προσφέρει ανά πάσα στιγμή υπηρεσίες που χρειάζονται οι παραγωγοί και οι παραγωγές.
Σε αυτή την προοπτική επενδύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η διοίκηση του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο ίδιος όπως έχει δηλώσει παλαιότερα έχει την επιθυμία να καταστήσει «την Κεντρική Μακεδονία σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς κινηματογραφικούς προορισμούς διεθνώς. Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε. Και αυτή είναι μόνο η αρχή».
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε μια ανάρτηση του στο linkedin αναφέρεται στην νέα διεθνή παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. «Η Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνιστεί πλέον μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Με τους πρωταγωνιστές Aaron Eckhart και Nina Dobrev και τους συντελεστές της νέας χολιγουντιανής ταινίας που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη, “The Bricklayer”.
Είμαστε ενθουσιασμένοι που ακόμη μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή επέλεξε την περιοχή μας για να πραγματοποιήσει τα γυρίσματά της, με την υπόθεση, μάλιστα, να εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη.
Ο τόπος μας διαφημίζεται άμεσα σε όλο τον κόσμο και η Κεντρική Μακεδονία μπαίνει πλέον για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών. Το είπαμε, το κάνουμε πράξη».
Latest News
Έδειξε χαρακτήρα το ΧΑ, οι επισκέψεις του Άδωνη, η σιγή Βορίδη, η Λαζαράκου στο Παρίσι, ο «κακός» δείκτης, τα σύννεφα για CVC, νέα μάχη Κούβελου – Καπράλου
Δεν θέλει…
Γεννά(ρης) κέρδη το ΧΑ, περιμένουν σήμα οι εισηγμένες, ο «κόσμος» της Γκίλφοϊλ, κλείνει το μάτι στον Μασκ η Ράπτη, «σπάει» η Θεσσαλία, το λάθος με τα Airbnb, τα στεφάνια του Σημίτη
Βέλτιστο σενάριο
Βλέπει υψηλότερα το χρηματιστήριο, εν αναμονή του ν/σ για την κεφαλαιαγορά, έδωσε στο πιάτο τη σύσταση η Goldman Sachs, το κακό timing των ασφαλιστικών, φουντώνει η κόντρα για τα σκουπίδια
Ημέρα διανομής
Παίρνει ύψος το χρηματιστήριο, ο γιος του Τραμπ (;) στην Ελλάδα, σπάνε συμβόλαια υγείας, σιγή ιχθύος από κλινικάρχες, ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για τις golden visa;
Μπετόν αρμέ το χρηματιστήριο
Το January effect στο ΧΑ, στο βάθος η JP Morgan, τα σχέδια της AKTOR, ο «πυροσβέστης» Λιβάνιος, τα «παιχνίδια» με το Υπερταμείο, ο ελληνικός ΝΟΚ στην… Ευρώπη
Σύννεφα
Σηκώνει μανίκια η ΑΑΔΕ, οι «αόρατες» καθαρίστριες των Airbnb, αλήθειες από τον Μυτιληναίο, «ζεσταίνονται» οι λογαριασμοί ρεύματος, η επένδυση της CMBlu Energy, η «ενέδρα» Ανδρουλάκη
Θετικά τα μηνύματα
Η «είδηση» της χρονιάς, κληρώνει για Ηλέκτωρ, η «χυλόπιτα» στην Goldman, οι ελπίδες για το January effect στο ΧΑ, η «βόμβα» των ασφαλίστρων
Η είδηση της χρονιάς
Τα «βρήκαν» οι Αθηναίοι την Πρωτοχρονιά, μάγεψε η Ρομπόλη, τα «τραπέζια» του Καρέλια, καμπανάκι Βέττα, ενεργειακός «χειμώνας» στην Ευρώπη, η ανακούφιση Ρόκα, το ρεκόρ του ΤΑΙΠΕΔ
Έλαμπε η Αθήνα
Συναγερμός στις διαφημιστικές, το τεστ της Κρουαζιέρας, οργανώνονται οι αγρότες, οι part time δουλειές, τα ξεκαθαρίσματα στις κλινικές, τα business plan (;) του Ελλάκτωρ και της Allwyn
Ψηφιακή ασφάλεια
Ο Δεληβοριάς και η ΕΡΤ, το στοίχημα του Χατζηδάκη, προσοχή με τα κρυπτονομίσματα, οι Άγγλοι για την Metlen, το σπριντ της Hellenic Hydrogen, τα καρφιά για ΔΕΣΦΑ
Οι εκδηλώσεις