Παρά την ανησυχία που προκαλούν στις αγορές οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και η πολιτική που θα ακολουθήσεις τους επόμενους μήνες η Fed αναφορικά με τα αμερικανικά επιτόκια, το bitcoin, καταγράφει σημαντική άνοδο σήμερα Δευτέρα, συνεχίζοντας το ράλι το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, την Κυριακή το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε το βασικό επίπεδο των 45.000 δολαρίων και διέγραψε τις απώλειές του για το 2022.

Σήμερα ενισχύεται κατά περισσότερο από 6%, πάνω από τα 47.620,75 δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics, ενδοσυνεδριακά άγγιξε τα 47.754,31 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 2 Ιανουαρίου.

Αν και δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος καταλύτης για τις κινήσεις, υπήρξαν αρκετές ανοδικές εξελίξεις για το bitcoin μόνο την περασμένη εβδομάδα που δείχνουν στοιχεία θεσμικής ζήτησης για μεγαλύτερη έκθεση στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.

Για παράδειγμα, η Goldman Sachs την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που διαπραγματεύεται bitcoin εξωχρηματιστηριακά και η Cowen είπε ότι σύντομα θα επιτρέψει σε θεσμικούς πελάτες να πραγματοποιούν συναλλαγές σε bitcoin. Η Bridgewater του Ray Dalio είπε επίσης ότι πρόκειται να κάνει μια επένδυση σε ένα ταμείο κρυπτογράφησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News