![Expo Dubai: Η ελληνική αποστολή και η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/dubai-1.jpg)
Το νέο επενδυτικό περιβάλλον, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, που καθιστούν την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, αποτελούν τον πυρήνα της ελληνικής παρουσίας στην Expo Dubai.
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αφορμή τη διοργάνωση εκδήλωσης στην διεθνή αυτή έκθεση στο Ντουμπάι, για την προώθηση των επενδυτικών σχεδίων και την ενδυνάμωση των εξαγωγικών προοπτικών των επιχειρήσεων.
Οι οκτώ κλάδοι
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση έχει η Enterprise Greece και «μέσα από το ελληνικό περίπτερο, προβάλλονται τα πλεονεκτήματα οκτώ δυναμικών κλάδων που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και οικοδομούν ένα ισχυρό ελληνικό brand».
Οι παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, η στροφή της επιχειρηματικότητας στην καινοτομία, οι μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε ανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας, τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης, με θέμα «Στρατηγικές Επενδύσεις και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και οικοδεσπότη τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
Αναφερόμενος στο νέο επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Με μεγάλη υπερηφάνεια για τα οικονομικά επιτεύγματα στον τομέα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων τα τελευταία δύο χρόνια, παρουσιάσαμε στη μεγαλύτερη έκθεση του Ντουμπάι, στα ΗΑΕ, τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας μας».
«6 δισ. στρατηγικές επενδύσεις σε 2,5 χρόνια»
Ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε: «Μέσα από ένα πλέγμα ριζικών μεταρρυθμίσεων, δημιουργούμε ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης, όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η Ελλάδα διεκδικεί μία από τις πρώτες θέσεις προσέλκυσης επενδύσεων στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, θέτοντας τις βάσεις ενός σύγχρονου φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος που λειτουργεί ως παρακαταθήκη βιώσιμης ανάπτυξης για τις επόμενες γενιές».
Για τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρουν οι συμπράξεις, μίλησε ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Ορέστης Καβαλάκης.
Για την ανάδειξη της χώρας σε αξιόπιστο, ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, μίλησε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Ιωάννης Σμυρλής, o οποίος σημείωσε: «Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε προχωρήσει σε περίπου 6 δισ. στρατηγικές επενδύσεις και η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Εκτός από τους παραδοσιακούς τομείς του real estate και του τουρισμού, υπάρχουν ήδη πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται για τους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης, της βιομηχανίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στην Enterprise Greece, που εποπτεύεται από το ΥΠΕΞ, έχουν κατατεθεί προς αξιολόγηση περίπου 8 δισ. Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ). Η δημιουργία του one-stop shop σε συνδυασμό με τον κομβικό ρόλο της Enterprise οδηγούν στην επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων, που αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη την επιτυχία της σημαντικής μεταρρύθμισης που πραγματοποίησε η κυβέρνηση στο ΥΠΕΞ».
Οι εταιρείες
Την επιχειρηματική αποστολή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον υπουργό συνοδεύουν 19 εταιρίες που παρουσίασαν στο εμιρατινό κοινό τις δραστηριότητές τους. Οι εταιρείες αυτές αλφαβητικά είναι: AGC Equity Partners, ARCHIRODON Group, AVAX, Copelouzos Group, ELLAKTOR, GEK TERNA, LAMDA Development, Motor Oil Hellas, MYTILINEOS, Polygreen, Racetrack Patras, RND Investments Greece, Stancolac, TENA, TERNA Energy, Theracell Laboratories, TIF HELEXPO, Tikun Olam Greece, TITAN Cement Group.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.
![Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Takis-Oikonomopoulos-600x400.jpg)
Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε ξανά στο πένθος, καθώς έφυγε από την ζωή ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος
![ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
ΕΚΠΑ: Πάνω από 12.800 σεισμοί σε Σαντορίνη και Αμοργό
Που υπάρχουν κατολισθήσεις
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_peiraias2-600x352.png)
Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Σε μία περίοδο όπου μια νέα περιδίνηση στις αγορές θα έσπρωχνε τις πληθωριστικές πιέσεις προς τα επάνω, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική οικονομία απεύχεται την κλιμάκωση «ανταλλαγής δασμών»
![Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-22-600x361.jpg)
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
![Σεισμοί Σαντορίνη: Αλλεπάλληλες δονήσεις με φθίνουσα ένταση μετά τα 5 Ρίχτερ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη - Τι λένε Παπαζάχος και Καραστάθης
Το φαινόμενο παρακολουθούν στενά οι επιστήμονες στη Σαντορίνη