![Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι ευρωαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/ot_stock_LondonFTSE4-2.png)
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς αποτύπωσαν τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων, έστω και σε χαμηλό επίπεδο αξιωματούχων, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,7%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να σημειώνει άνοδο 5,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 7.537 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 2,79% στις 14.820 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 3,08% στις 6.792 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Sanofi έχασε τελικά 2,2%, αν και αναβάθμισε το στόχο των πωλήσεων για το σκεύασμα Dupixent σε πάνω από 13 δισ. ευρώ, βελτιώνοντας έτσι συνολικά τις εκτιμήσεις για τα μελλοντικά της έσοδα.
Επίσης, η γαλλική Faurecia, που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων σημείωσε άλμα 17%, ενώ στον αντίποδα, η γερμανική χημικοβιομηχανία K+S έχασε πάνω από 10%.
Η ισχυρή άνοδος έρχεται καθώς οι επενδυτές στην περιοχή παραμένουν επικεντρωμένοι στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, με αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες να ταξιδεύουν στην Τουρκία. Βέβαια, οι συνομιλίες γίνονται σε επίπεδο συμβούλων των δύο προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει πως δεν απηχούν το επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών, οι οποίοι συναντήθηκαν και πάλι στην Τουρκία (συγκεκριμένα στην Αττάλεια) στις αρχές του μήνα χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα.
Επίσης, θετικά στις αγορές λειτούργησαν και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα είναι πάντα μέρος του ΟΠΕΚ+, ακόμη και όταν άλλες κυβερνήσεις επιβάλουν κυρώσεις τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η δήλωση αυτή εξομαλύνει ελαφρώς τις ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου στην παγκόσμια οικονομία.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μίνι ράλι – Δεν ακολούθησε ο βρετανικός FTSE 100](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_stock_LondonFTSE2-768x450-1-600x352-1.png)
Μίνι ράλι στις ευρωαγορές - Δεν ακολούθησε ο βρετανικός FTSE 100
Η αντίδραση των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων στην χαραμάδα προσδοκιών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
![Αμερικανικά ομόλογα: Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds-768x606-1-600x473.png)
Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Στο 4,554% η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πάτησε» και έκλεισε στις 1.600 μονάδες – Ράλι από Coca Cola, Aegean, τράπεζες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/13_02_ot_neoXA25-600x352.png)
«Πάτησε» και έκλεισε στις 1.600 μονάδες το ΧΑ, με ράλι από Coca Cola, Aegean, τράπεζες
Το ταμπλό έγραψε 1.600,98 μονάδες, φτάνοντας σε επίπεδα που θεωρούνται τα υψηλότερα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες)
![Wall Street: Νευρικότητα και προσεκτικές κινήσεις στην αγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/WallStreetQuietPeriod-565aa9df5f9b5835e468930e-768x561-1-600x438.jpg)
Νευρικότητα και προσεκτικές κινήσεις στη Wall Street
Οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν τα στοιχεία από το μέτωπο των τιμών καταναλωτή και παραγωγού
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ante» 1.600 μονάδων – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα «βαριά» χαρτιά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/xrimatistirio-768x513-1-600x401.jpg)
«Ante portas» οι 1.600 μονάδες στο ΧΑ – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα βαριά χαρτιά
Η αγορά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες), με τη δυναμική πλέον να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή, όπως μαρτυρά και η «έκρηξη» τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ
![Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/xrimatistirio4-600x400.jpg)
«Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Συνωστίζονται οι αγοραστές
Το χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζει πλέον και τη ζώνη των 1.600 μονάδων, θέτοντας τις βάσεις για να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια σε νέο καθοριστικό «σκαλοπάτι».
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οδηγό την Coca Cola που σημειώνει άλμα άνω του 5%](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/xa3-600x400.jpg)
Με άλμα άνω του 5% η Coca Cola οδηγεί τον γενικό δείκτη προς τις 1.580 μονάδες
Με τα αποτελέσματα του 2024 να έχουν ικανοποιήσει, και με το παραπάνω, την αγορά, όπως και το μέρισμα του 1,03 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola κάνει ένα ισχυρό ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών
![Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κέρδη, αδύναμος ο FTSE 100 λόγω ΑΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_europe_markets57-600x352-1.png)
Κέρδη στην Ευρώπη, αδύναμος ο FTSE 100 λόγω ΑΕΠ
Οι επενδυτές βρίσκουν ευκαιρίες διαφοροποίησης με αφορμή τον καταιγισμό των εταιρικών αποτελεσμάτων
![Ασιατικά χρηματιστήρια: Ανοδικά οι αγορές, συνεχίζει το ράλι η Alibaba](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_asia_stocks3-1024x600-1-600x352.png)
Ανοδικά οι ασιατικές αγορές, συνεχίζει το ράλι η Alibaba
Τα ασιατικά χρηματιστήρια έλαβαν σημαντική ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο δείχνοντας ότι μπορούν να διαφοροποιηθούν από το αρνητικό κλίμα της Wall Street
![Πετρέλαιο: Καθοδικά οι τιμές μετά τη συνομιλία Τραμπ – Πούτιν για τερματισμό του πολέμου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/petrelaio-600x400.jpg)
Οι ελπίδες για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έριξαν τις τιμές του πετρελαίου
Η έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών δημιουργεί προσδοκίες ότι θα απομαλοποιηθεί η αγορά στο πετρέλαιο