
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς αποτύπωσαν τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων, έστω και σε χαμηλό επίπεδο αξιωματούχων, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,7%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να σημειώνει άνοδο 5,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 7.537 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 2,79% στις 14.820 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 3,08% στις 6.792 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Sanofi έχασε τελικά 2,2%, αν και αναβάθμισε το στόχο των πωλήσεων για το σκεύασμα Dupixent σε πάνω από 13 δισ. ευρώ, βελτιώνοντας έτσι συνολικά τις εκτιμήσεις για τα μελλοντικά της έσοδα.
Επίσης, η γαλλική Faurecia, που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων σημείωσε άλμα 17%, ενώ στον αντίποδα, η γερμανική χημικοβιομηχανία K+S έχασε πάνω από 10%.
Η ισχυρή άνοδος έρχεται καθώς οι επενδυτές στην περιοχή παραμένουν επικεντρωμένοι στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, με αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες να ταξιδεύουν στην Τουρκία. Βέβαια, οι συνομιλίες γίνονται σε επίπεδο συμβούλων των δύο προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει πως δεν απηχούν το επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών, οι οποίοι συναντήθηκαν και πάλι στην Τουρκία (συγκεκριμένα στην Αττάλεια) στις αρχές του μήνα χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα.
Επίσης, θετικά στις αγορές λειτούργησαν και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα είναι πάντα μέρος του ΟΠΕΚ+, ακόμη και όταν άλλες κυβερνήσεις επιβάλουν κυρώσεις τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η δήλωση αυτή εξομαλύνει ελαφρώς τις ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου στην παγκόσμια οικονομία.


Latest News

Μεγάλη, έως και επικίνδυνη, η έκθεση των ξένων στις αγορές των ΗΠΑ
H προειδοποίηση που απευθύνει η Deutsche Bank σε όσους έχουν επενδύσει στα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία

Οι ρωγμές από την πολιτική Τραμπ χτίζουν την Ευρώπη ως ασφαλές καταφύγιο
Όλο και περισσότεροι επενδυτές εξετάζουν την Ευρώπη με τρόπο που πραγματικά δεν το είχαν κάνει στο παρελθόν

Ιαπωνία: Δεν παρεμβαίνει για να υποτιμήσει το γεν
Ενδεχόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών ΗΠΑ και Ιαπωνίας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Σε στάση αναμονής οι επενδυτές
Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Από το «σοκ Νίξον» στο «σοκ Τραμπ» - Οι 100 ημέρες που άλλαξαν 100 χρόνια για το δολάριο
Ήρθε το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου, ή απλώς είναι... πολύ σκληρό για να πεθάνει;

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, υποχώρησαν στο τέλος οι πιέσεις
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτά πρόσημα μετά και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία της Ευρωζώνης αυξάνονται

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Βουτιά για τον Dow Jones - Προσπαθούν θετικά οι S&P 500 και Nasdaq
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η UnitedHealth Group, η οποία χάνει πάνω από 17%

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες