Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς αποτύπωσαν τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων, έστω και σε χαμηλό επίπεδο αξιωματούχων, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,7%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να σημειώνει άνοδο 5,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 7.537 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 2,79% στις 14.820 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 3,08% στις 6.792 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Sanofi έχασε τελικά 2,2%, αν και αναβάθμισε το στόχο των πωλήσεων για το σκεύασμα Dupixent σε πάνω από 13 δισ. ευρώ, βελτιώνοντας έτσι συνολικά τις εκτιμήσεις για τα μελλοντικά της έσοδα.

Επίσης, η γαλλική Faurecia, που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων σημείωσε άλμα 17%, ενώ στον αντίποδα, η γερμανική χημικοβιομηχανία K+S έχασε πάνω από 10%.

Η ισχυρή άνοδος έρχεται καθώς οι επενδυτές στην περιοχή παραμένουν επικεντρωμένοι στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, με αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες να ταξιδεύουν στην Τουρκία. Βέβαια, οι συνομιλίες γίνονται σε επίπεδο συμβούλων των δύο προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει πως δεν απηχούν το επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών, οι οποίοι συναντήθηκαν και πάλι στην Τουρκία (συγκεκριμένα στην Αττάλεια) στις αρχές του μήνα χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Επίσης, θετικά στις αγορές λειτούργησαν και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα είναι πάντα μέρος του ΟΠΕΚ+, ακόμη και όταν άλλες κυβερνήσεις επιβάλουν κυρώσεις τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η δήλωση αυτή εξομαλύνει ελαφρώς τις ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου στην παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές