Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, έστω και σε χαμηλό επίπεδο αξιωματούχων, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει βελτιώσει τις προσδοκίες στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σήμερα κινούνται με σημαντικά κέρδη, αν και ο βρετανικός FTSE 100 εξακολουθεί να αδυνατεί να ακολουθήσει το θετικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με κέρδη 0,8%, με τον κλάδο των ταξιδίων να σημειώνει άνοδο 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,53% στις 7.512 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,12% στις 14.579 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,90% στις 6.714 μονάδες.

Το υψηλότερο άνοιγμα στην Ευρώπη έρχεται καθώς οι επενδυτές στην περιοχή παραμένουν επικεντρωμένοι στις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των δύο πλευρών πρόκειται να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, με αντιπροσωπείες και από τις δύο χώρες να ταξιδεύουν στην Τουρκία. Βέβαια, οι συνομιλίες γίνονται σε επίπεδο συμβούλων των δύο προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει πως δεν απηχούν το επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών, οι οποίοι συναντήθηκαν και πάλι στην Τουρκία (συγκεκριμένα στην Αττάλεια) στις αρχές του μήνα χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα.

Επίσης, θετικά στις αγορές λειτουργούν και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα είναι πάντα μέρος του ΟΠΕΚ+, ακόμη και όταν άλλες κυβερνήσεις επιβάλουν κυρώσεις τη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η δήλωση αυτή εξομαλύνει ελαφρώς τις ανησυχίες για την προσφορά πετρελαίου στην παγκόσμια οικονομία.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Sanofi σημειώνει κέρδη άνω του 1%, καθώς αναβάθμισε το στόχο των πωλήσεων για το σκέυασμα Dupixent σε πάνω από 13 δισ. ευρώ, βελτιώνοντας έτσι συνολικά τις εκτιμήσεις για τα μελλοντικά της έσοδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές