Με τους δεικτοβαρείς τίτλους του να οδηγούν και το υπόλοιπο ταμπλό να επικουρεί, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε όχι μόνο να κλείσει με σημαντικά κέρδη διαπερνώντας κρίσιμες τεχνικές αντιστάσεις, αλλά και να κλείσει πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι το θετικό σενάριο δεν έχει αναιρεθεί. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,16% στις 889,25 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 88 εκατ. ευρώ.

Από χτες το ΧΑ δείχνει διαθέσεις να αφήσει πίσω του το «δύσκολο» Μάρτιο και να κλείσει την ψαλίδα των μηνιαίων απωλειών, καθώς πλέον απομένει ένα μικρό μέρος για να καταφέρει να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο. Επίσης, ο γενικός δείκτης διαπέρασε τον κινητό των 200 ημερών, στις 885 μονάδες, η διάσπαση του οποίου αναιρεί τις όποιες ανοιχτές θέσεις υπήρξαν, αφού θα αλλάξει εκ νέου προς το καλύτερο η τάση της αγοράς.

Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι και το ευρωπαϊκό κλίμα, το οποίο επηρεάζεται από τις ρωσοουκρανικές σχέσεις, με το μέτωπο σήμερα να δείχνει κάποια σημάδια ότι μπορεί να βρίσκονται οι δύο πλευρές μπροστά σε μια ειρηνική συμφωνία. Βέβαια αυτό που μένει να δούμε είναι είναι εάν οι αγοραστικές κινήσεις ανατραπούν από κάποια αρνητική εξέλιξη, δεδομένου του ότι τα περισσότερα χαρτοφυλάκια έχουν περισσότερο βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα εως ότου υπάρξει κάποια σαφέστερη εικόνα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πάντως μακροπρόθεσμα δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολλά στο ΧΑΑ, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, καθώς οι περισσότεορι αναλυτές συνεχίζουν να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία, ενώ χρηματιστηριακά οι τράπεζες, οι κατασκευές και ο κλάδος της πληροφορικής έχουν κλέψει την παράσταση. Άλλωστε, όπως έχει τονιστεί από τους περισσότερους αναλυτές, το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή ανάπτυξη την ελληνική οικονομία, βελτιώνοντας τις προοπτικές των ελληνικών εισηγμένων.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ με το +6,44% ξεχώρισε, όπως και οι Eurobank, Alpha Bank και Motor Oil με τα άνω του 5% κέρδη τους. Ισχυρή ήταν η άνοδος και σε Εθνική, Coca Cola, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΕΛΧΑ και Τιταν. Ωστόσο, το συναλλακτικό ενδιαφέρον επικετρώθηκε για ακόμη μία φορά στην τετράδα των συστημικών τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών