
Στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, την απόφαση να στείλει η χώρα μας οπλισμό στην τελευταία και πώς αυτή συνδέεται με τις γεωπολιτικές αλλαγές που συντελούνται αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του Οικονομικού Ταχυδρόμου.
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, από την οποία προέκυψαν αρκετές ειδήσεις στο οικονομικό και το πολιτικό πεδίο, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε υπέρμαχος της ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών, διαμηνύοντας πως οι δίαυλοι της επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτοί.
Παράλληλα, δε, υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση και την αλλαγή στάσης της Ελλάδας σε συγκρούσεις τρίτων χωρών.
«Πρέπει να ξέρουμε πού στεκόμαστε και πού πατάμε. Στις κρίσιμες στιγμές διαλέγουμε πλευρά, δεν είμαστε με τη Δύση, είμαστε και εμείς η Δύση. Ηταν σημαντικό να μην αποτελέσει η Ελλάδα εξαίρεση στην ΕΕ και να στείλει οπλισμό και υποστήριξη στην Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας γεωπολιτική χροιά στο ζήτημα με έμμεσες αναφορές στην Τουρκία.
«Η Ελλάδα έχει βιώσει αναθεωρητισμό στη γειτονιά της. Αυτές οι αναφορές (σ.σ. περί αποστρατιωτικοποίησης και κυριαρχίας) πρέπει να μας κάνουν εξαιρετικά προσεκτικούς και να σεβόμαστε τις συμμαχίες ώστε, αν χρειαστεί, να ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε αξιόπιστοι» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς, δε, περί δημοσκοπήσεων -σύμφωνα με τις οποίες οι απαντήσεις που έδωσαν Έλληνες δείχνουν αξιοσημείωτη απόκλιση σε σχέση με αυτές κατοίκους άλλων πέντε χωρών της ΕΕ, καταδικάζοντας ουσιαστικά λιγότερο τη ρωσική εισβολή- ο κ. Μητσοτάκης, αφού αναγνώρισε τις στενές σχέσεις με τη Ρωσία, υπογράμμισε πως «αυτό δεν είναι άλλοθι για μια εισβολή μιας χώρας που θέλησε να αλλάξει το καθεστώς σε μια άλλη χώρα».
Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης


Latest News

Τέμπη: Στον Δημόκριτο αναζητά απαντήσεις για την πυρόσφαιρα ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Συνεχίζεται η έρευνα για το πώς δημιουργήθηκε η πυρόσφαιρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή
Η Κατερίνα Μπατζελή κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου αποκαλούσε τον βουλευτή Νίκο Παππά «κύριο 13-0»

Κινδυνεύει η Ελλάδα από σεισμούς όπως της Μιανμάρ; – Η εκτίμηση Τσελέντη
Με αφορμή τον ισχυρό σεισμό στην Μιανμάρ, ο Άκης Τσελέντης σε δημοσίευσή του αναφέρθηκε στο πώς οι μακρινοί και ισχυροί σεισμοί επηρεάζουν την Ελλάδα

Προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες – Τι ισχύει για όσες εκδόθηκαν έως τώρα
Κάθε ταυτότητα θα αναγράφει υποχρεωτικά έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης για κάθε πολίτη, ο οποίος θα αποθηκεύεται στο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης του δελτίου ταυτότητας

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Πόκερ στον 34ο Παράλληλο
Οι έρευνες νοτίως της Κρήτης και οι παίκτες στο ενεργειακό παιχνίδι – Μαζί με το Βήμα της Κυριακής ο πρώτος τόμος του Λεξικού Κυρίων Ονομάτων, το περιοδικό Vita, η εφημερίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μαθητική εφημερίδα του Ρεθύμνου και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑGAZINO

Πού θα είναι ορατή η μερική έκλειψη Ηλίου το Σάββατο
Μερική έκλειψη Ηλίου θα σημειωθεί σήμερα, Σάββατο, η οποία θα είναι ορατή από συγκεκριμένες περιοχές

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
Ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ μεγαλώνει, με τη χούντα που κυβερνά τη Μιανμάρ να απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

Ανοίγει ο δρόμος για τον αποκλεισμό της Λεπέν από τις προεδρικές εκλογές
Ανώτατο γαλλικό δικαστήριο κρίνει νόμιμες τις πολιτικές απαγορεύσεις, επιφέροντας πλήγμα στη Λεπέν και πολλά μέλη του κόμματός της

Ποιες περιοχές απειλούνται με τσουνάμι στην Ελλάδα
Το κύμα μπορεί να φτάσει έως και στα 10 μέτρα ύψος – Οι δράσεις που προτείνονται και το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι