
Στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, προχώρησαν οι αρχές το απόγευμα της Τετάρτης.
Στην 33χρονη μητέρα έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο.
Η δίωξη αφορά στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται. Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας φαίνεται να ήταν καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.
Μια ουσία, η οποία ήταν τοξική σε πολύ μεγάλη ποσότητα, φαίνεται πως «πρόδωσε» τη μητέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν οι γιατροί και είπαν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στο παιδί αυτή την ουσία. Ο εισαγγελέας ζητά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου, είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».
Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και στη συνέχεια, αφού διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η δικογραφία, να οδηγηθεί και η ίδια ενώπιον της εισαγγελέως.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, άνδρες του Ανθρωποκτονιών μετέβησαν με μεγάλη διακριτικότητα στην Πάτρα όπου προσήγαγαν τη μητέρα και τη μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ.
Φόβος για απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας
Η επίσπευση των διαδικασιών φέρεται να έγινε μετά από πληροφορίες ότι η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει κλονιστεί μετά τις αποκαλύψεις και πιθανώς να προέβαινε σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Πώς οι αρχές έφτασαν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, άνδρες του Ανθρωποκτονιών μετέβησαν υπό άκρα μυστικότητα το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα όπου προσήγαγαν τη μητέρα και τη μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αναχώρησαν από την Πάτρα γύρω στις 5.30 και αναμένονται στην Αθήνα τις επόμενες ώρες. Οι αστυνομικοί φέρεται να παρακολουθούσαν αρκετές ημέρες τις κινήσεις της, χωρίς πάντως η ίδια να θεωρείται ύποπτη διαφυγής.
Εξω από το σπίτι της οικογένειας έχουν συγκεντρωθεί γείτονες της οικογένειας, οι οποίοι παρακολουθούν παγωμένοι τις εξελίξεις στην υπόθεση.


Latest News

Παρέλαση 25η Μαρτίου Νέα Υόρκη: Τελετάρχης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός τιμά την επέτειο
Η 86η ελληνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τελετάρχης ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
![Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ [video]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/mits0_neta-600x400.jpg)
Επαναβεβαίωση στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ [video]
Οι δυο πρωθυπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα

Τραμπίζει ο Στάρμερ; Φυλάκιση σε όσους προσλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες
Οι επιχειρήσεις που δεν θα πραγματοποιούν ελέγχους για τους μετανάστες που απασχολούν θα αντιμετωπίσουν σημαντικές κυρώσεις, ακόμα και λουκέτο

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα υποτροφιών προς τιμήν του Ιωνά Καρούση – Προαναγγελία από τον Ισραήλ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ

Greek Retailers Bank on ‘Easter Basket’ to Boost Sales
The "Easter Basket" which will likely go into effect on Wednesday, April 9, and remain until Holy Saturday, April 19, will traditionally include lamb, goat, Easter bread, chocolate Easter eggs, and other chocolate-based products.

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με βόμβες ή δασμούς
Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν ότι είτε θα υπάρξουν βομβαρδισμοί είτε δευτερεύοντες δασμοί αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα πυρηνικά

Νησιά Τόνγκα: Σεισμός 7 βαθμών, κίνδυνος για τσουνάμ
Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι ως αποτέλεσμα του σεισμού στα νησιά Τόνγκα είναι πιθανό να προκληθούν εντός 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο

Κίνα: Κεφάλαια 69 δισ. δολαρίων προς τέσσερις μεγάλες κρατικές τράπεζες
Το Πεκίνο θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια των μεγάλων τραπεζών για να δώσουν περισσότερα δάνεια και να τονώσουν την οικονομία

Poste: Γίνεται ο μεγαλύτερος επενδυτής παρόχου τηλεφωνίας
H Poste Italiane παίρνει τα ηνία της Telecom Italia, μέσω της εξαγοράς του 15% της Vivendi

Αντίποινα των Χούθι στις επιθέσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη - Στόχος, αμερικανικά πολεμικά πλοία
Οι αντάρτες Χούθι επιτίθενται στις αμερικάνικες δυνάμεις σε ένδειξη συμπαράστασης στη Γάζα