Να διατηρήσουν τα ισχυρά κέρδη του Μαρτίου επιχειρούν σήμερα, την τελευταία συνεδρίαση του μήνα, οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι κινούνται ήπια θετικά και χωρίς να αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο στο περιθώριο της συνέχισης του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,05%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να σημειώνει πτώση 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12% στις 7.588 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,71% στις 14.708 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,3% στις 6.761 μονάδες.

Και οι τρεις μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν τον Μάρτιο κέρδη από 5% έως 7%, σε ένα δύσκολο μάλιστα μήνα που χαρακτηρίστηκε περισσότερο από την έντονη αστάθεια και τις μεγάλες μετατοπίσεις κεφαλαίων σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία. Το ανησυχητικό όμως είναι ότι τόσο η γεωπολιτική αβεβαιότητα όσο και οι ανησυχίες για την αύξηση του πληθωρισμού θα συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στις αγορές, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα.

Αυτό επίσης που επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές είναι η αναμονή των αγορών στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον έλεγχο του πληθωρισμού. Τόσο οι κυρώσεις προς την Κίνα όσο και η άνοδος των βασικών εμπορευμάτων και προϊόντων ενέργειας έχει πυροδοτήσει τους φόβους ότι η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, αν και σήμερα υπήρξε μια αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, με πτώση σχεδόν 5%, στο περιθώριο των πληροφοριών που θέλουν την αμερικανική κυβέρνηση να εξετάζει ένα σχέδιο για την απελευθέρωση 1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από τα στρατηγικά αποθέματά της για περίπου έξι μήνες, σύμφωνα με το NBC News.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές