Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια προσπάθεια να αφομοιώσει τα επίπεδα που ανέκτησε μετά από σχεδόν ένα μήνα, χωρίς να αναλάβει περαιτέρω ρίσκο σε χρονική στιγμή που οι γεωπολιτικές εξελίξεις τρέχουν ταχύτατα. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,7% στις 890,88 μονάδες, με το ταμπλό να είναι σχεδόν μοιρασμένο στα πρόσημα.

Μετά από την ισχυρή άνοδο της Δευτέρας και της Τρίτης, το ΧΑ δείχνει να θέλει να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 880 μονάδες και σίγουρα πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών, τις 885 μονάδες, προκειμένου να δώσει το μήνυμα στους long ότι η μακροπρόθεσμη τάση του παραμένει θετική. Βέβαια, αυτό που χρειαζόταν η αγορά θα ήταν μια πιο αποφασιστική διάσπαση του ΚΜΟ200, που να συνοδεύεται και με ισχυρό τζίρο, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το ΧΑΑ δεν διαθέτει εκείνα τα κεφάλαια που θα το θεωρήσουν χαμηλού ρίσκου τοποθέτηση σε ένα διεθνές περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας.

Πάντως, ενδεχόμενη επαναφορά πάνω από τις 900 μονάδες θα βοηθήσει την ψυχολογία στο ΧΑΑ, ένα σενάριο που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας. Άλλωστε, παρά τις προσδοκίες ότι θα υπάρξει συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πολλά ζητήματα δεν έχουν επιλυθεί.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Aegean, η Τέρνα Ενεργειακή και ο Ελλάκτωρ ηγούνται της ανόδου, με κέρδη άνω του 1%, ενώ θετικά κινούνται και οι Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Λάμδα, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Βιοχάλκο, Motor Oil και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών