
Με κλειστές τις πόρτες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της πρώτης από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας τον συνάδελφο τους Πέτρο Φιλιππίδη.
Πρόκειται για την γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό και θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς είναι εκείνη που έχει μηνύσει τον προφυλακισμένο ηθοποιό για το βαρύτερο αδίκημα που είναι αντιμέτωπος.
Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσισαν οι δύο πρώτες από τις τρεις καταγγέλουσες να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.
Στην κρίση τους μέτρησε το γεγονός ότι το περιεχόμενο των καταθέσεων που αφορούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας θα πρέπει να δοθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς αφορούν αυστηρά θέματα ιδιωτικού βίου.
Και όπως ανακοίνωσε από έδρας η πρόεδρος του δικαστηρίου η κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών διευκολύνει την αναζήτηση της αλήθειας με λεπτομέρειες.
Η διαδικασία σήμερα
Η διαδικασία σήμερα, τρίτη δικάσιμο της υπόθεσης, αναμένεται να ξεκινήσει με την εξέταση από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης της γυναίκας που σύμφωνα με τη δικογραφία υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008.
Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.
Η γυναίκα ξεκίνησε να καταθέτει χωρίς δημοσιότητα κατά την προηγούμενη δικάσιμο, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο του αιτήματος που υπέβαλε η ίδια καθώς και μία ακόμη από τα τρία φερόμενα θύματα.
Ο επιφανής ηθοποιός αναμένεται ότι και σήμερα θα είναι παρών στο δικαστήριο, όπως ήταν και κατά την προηγούμενη δικάσιμο οπότε μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Τρίπολης λίγες ημέρες πριν να αρχίσει το δικαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κατηγορούμενος ήταν απών από το εδώλιο κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος λόγους υγείας.
Η δεύτερη καταγγέλλουσα
Κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να καταθέσει και η δεύτερη εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον ηθοποιό, ενώ με δημόσια διαδικασία θα δώσει την κατάθεση της η τρίτη φερόμενη ως παθούσα. Σύμφωνα με τις δύο ηθοποιούς που πρόκειται να καταθέσουν, ο επιφανής καλλιτέχνης αποπειράθηκε να τις βιάσει, το 2010 την μία μέσα στο καμαρίνι του και το 2014 την έτερη στο αυτοκίνητο του. Και αυτές οι μάρτυρες ανέφεραν στις αρχές ότι είχαν συναντηθεί με τον κατηγορούμενο για επαγγελματικούς λόγους.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου.
Παρόντες στην δίκη του ηθοποιού είναι σε κάθε δικάσιμο συνάδελφοι του, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάρτυρες που έχουν οριστεί από τα τρία φερόμενα θύματα του κατηγορούμενου. Παρόντες είναι επίσης η σύζυγος και ο γιος τού κατηγορούμενου.
Σε διπλανή αίθουσα η δίκη του Λιγνάδη
Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συμπίπτει και πάλι να διεξάγεται σε αίθουσα διπλανή από αυτήν που συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία σήμερα προχωρά με την εξέταση του δεύτερου άντρα που καταγγέλλει τον καλλιτέχνη για βιασμό.


Latest News

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων