Εντός Απριλίου και πιο συγκεκριμένα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες, θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για προσωρινά και στοχετευμένα μέτρα για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Όπως είπε στον Σκάι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της αγοράς σε ζητήματα όπως για παράδειγμα για το ΦΠΑ στα τρόφιμα και αναμένονται οι αποφάσεις εντός Απριλίου, καθώς είναι ο μήνας κατά τον οποίο καταρτίζεται και κατατίθεται το μεσοπρόθεσμο.

Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος

«Θα περιμένουμε λίγο, τις επόμενες 1 – 2 εβδομάδες για να ξεκαθαρίσει αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτό», «το σχέδιο είναι το μεσοπρόθεσμο. Ο ορίζοντας είναι ο Απρίλιος, οπότε οι οποίες παρεμβάσεις είναι να γίνουν, προσωρινές και στοχευμένες, θα γίνουν αυτό το διάστημα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσαρμόζεται στις συνθήκες και προχωρά με τέτοιο τρόπο που δεν θα διαταράξει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Αναφέρθηκε στα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ειδικότερα, την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, τις επιστροφές σε πετρέλαιο ή βενζίνη, το επίδομα ακριβείας που θα δοθεί πριν το Πάσχα, την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Αυτό που πλέον έχουμε να δούμε, είναι αν χρειάζονται άλλες παραμετρικές παρεμβάσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν πριν από τις δικές σας πληροφορίες (ΦΠΑ στα τρόφιμα) τις οποίες όμως, πρέπει να ενσωματώνουμε σε αυτό το σχέδιο. Είναι κρίσιμο να δείχνουμε προς τα έξω και προς τα μέσα ότι προσχωρούμε με σύνεση», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Experts |

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια

Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας