![Τριαντόπουλος: Μείωση στο κόστος παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας στη Β. Εύβοια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/30810379_paralia.jpg)
Ένα νέο μέτρο, το οποίο θα ελαφρύνει σημαντικά επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας, εισήχθη με τον νόμο 4916/2022 (Α’ 65/28.03.2022), όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.
Συγκεκριμένα, το άρθρο 75 προβλέπει για το 2022 την καταβολή σημαντικά χαμηλότερου ανταλλάγματος (στο 10% του αρχικώς υπολογισθέντος) για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.
🎯 Ένα ακόμα στοχευμένο μέτρο για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της Βόρειας #Εύβοιας, η οποία επλήγη από τις #πυρκαγιές του καλοκαιριού, τίθεται σε εφαρμογή, με τη δημοσίευση του νόμου 4916/2022.
👇🏼https://t.co/J0NOttZpeG— Χρήστος Τριαντόπουλος (@CTriantopoulos) April 1, 2022
Σε αυτό το πλαίσιο, o κ. Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα στοχευμένο μέτρο για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας, η οποία επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, τίθεται σε εφαρμογή, με τη δημοσίευση του νόμου 4916/2022. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 75, το ύψος του ανταλλάγματος για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού μειώνεται στο 10% του αρχικώς υπολογισθέντος για το 2022.
Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο, που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει προβλήματα που προκάλεσαν οι περσινές πυρκαγιές στην οικονομία της Βόρειας Εύβοιας και δη στον τουριστικό κλάδο. Παράλληλα, συνεχίζεται και η εφαρμογή οριζόντιων μέτρων στήριξης. Υπενθυμίζεται, ότι με το άρθρο 42 του συγκεκριμένου νόμου προβλέπεται και για το 2022 απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Βόρειας Εύβοιας».
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σημείωσε: «Για το έτος 2022, για τους πυρόπληκτους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να πληγεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, προβλέψαμε την καταβολή εξαιρετικά χαμηλού ανταλλάγματος (10% του αρχικώς υπολογισθέντως για το 2022) για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους δήμους αυτούς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, την αναψυχή και την εστίαση και να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Crypto: Ασφυκτικός κλοιός γύρω από τα κρυπτονομίσματα – Έρχονται αυστηροί έλεγχοι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/cryptocurrency-golden-bitcoin-image-for-crypto-cur-YT56NL3-768x576-1-600x450.jpg)
Ασφυκτικός κλοιός για τα crypto - Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα και φυλάκιση
Η προστασία των επενδυτών περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου - Πως θα κινηθεί η αγορά των crypto το 2025
![Αθηναϊκή Ριβιέρα: Από 6.800 ευρώ/τ.μ. έως 13.000 ευρώ/τ.μ οι τιμές στα ακίνητα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/riviera-1-600x338.jpg)
Από «χρυσάφι» τα ακίνητα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα - Έως 13.000 ευρώ/τ.μ. οι τιμές [γράφημα]
H Αθηναϊκή Ριβιέρα διατηρεί τον ρόλο της ως το δυνατό χαρτί της χώρας, με τις περιοχές Γλυφάδα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη να καταγράφουν εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρον
![ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 110.000 δικαιούχοι απαλλαγής για τα έτη 2023 και 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/εν-600x400.jpg)
Ποια ακίνητα απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024
Στην ανάρτηση νέων πράξεων προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2023 και 2024 προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
![Θεοδωρικάκος: Η ελληνική βιομηχανία χρειάζεται νέο σύστημα ποιότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-12-at-18.16.00_2ed8616b-600x338.jpg)
Ανάγκη για νέο σύστημα ποιότητας στη βιομηχανία - Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
Έρχεται νέο Εθνικό Ψηφιακό Μητρώο Πιστοποιήσεων και Ελέγχων - Θεοδωρικάκος: «Ο ΕΛΟΤ, το ΕΙΜ και το ΕΣΥΔ αναβαθμίζονται και αποκτούν περισσότερους πόρους»
![Αναδρομικά: Τι σημαίνει η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/anadromika-ypologismos.jpg)
Πόντιος Πιλάτος το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για τα αναδρομικά – Τι σημαίνει η απόφαση
Απέφυγε να λάβει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης απόφασης του ΣτΕ ή του Αρείου Πάγου για τα αναδρομικά - Τι αναφέρει ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης
![Παπαθανάσης: Νέες δράσεις 5,9 εκατ. για τις περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/espa-1.jpg)
Νέες δράσεις 5,9 εκατ. για τις περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
Οι δύο δράσεις εντάσσονται στην Προτεραιότητα 4 – «Δίκαιη Εργασιακή Μετάβαση»- του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027
![Ελευσίνα: 30 επιχειρήσεις με 1.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/ot_DYPA2-600x352.png)
«Ημέρα Καριέρας» στην Ελευσίνα με 30 εταιρείες και 1.000 θέσεις εργασίας
Οι θέσεις εργασίας που θα προσφερθούν το Σάββατο στην Ελευσίνα αφορούν σε ειδικότητες υψηλής, μεσαίας και χαμηλής εξειδίκευσης
![ΟΟΣΑ: Αυξήθηκε το πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα λόγω ακινήτων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/akin4-1-600x399.jpg)
Αυξήθηκαν τα εισοδήματα στην Ελλάδα λόγω ακινήτων - Η θέση στην κατάταξη του ΟΟΣΑ [γραφήματα]
Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση του πραγματικού εισοδήματος κατά 1,3% σε ετήσια βάση, ακολουθώντας μόνο την Ισπανία, όπου καταγράφηκε αύξηση της τάξης 2,2% στο ίδιο διάστημα
![Capital Economics: Η έλλειψη εργατικού δυναμικού σκιάζει την ελληνική ανάκαμψη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_unemployment_figures-600x352.png)
Capital Economics:«Αγκάθι» στο ελληνικό story η έλλειψη εργατικού δυναμικού
Υπάρχει μικρή χαλάρωση στην αγορά εργασίας, ενώ ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας μειώνεται και η μετανάστευση είναι πεισματικά χαμηλή
![ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/epixeiriseis-600x375.jpg)
ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη
Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΕΤΕπ που βασίζεται σε δημοσκοπήσεις περίπου 13.000 επιχειρήσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ