
Το ραντεβού έχει δοθεί στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 40.000 ατόμων, στην επιχειρηματική περιοχή της Ντεφάνς στο Παρίσι. Θεωρείται πολύ σημαντικό το ραντεβού αυτό για τους οπαδούς του. Το περίμεναν από καιρό. Ένα προηγούμενο ραντεβού στη Μασσαλία, είχε ακυρωθεί λόγω της διπλωματικής του δράσης για την ουκρανική κρίση.
Απορροφημένος από τη διπλή του ιδιότητα και στην Ευρώπη, αλλά και καθησυχασμένος από τις ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όπου προηγείτο σταθερά, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε αφήσει την προεκλογική εκστρατεία σε δεύτερη μοίρα. Περίμενε τελευταία στιγμή για να υποβάλει την υποψηφιότητα του στις 3 Μαρτίου, με γραπτή επιστολή στον επαρχιακό Τύπο, όταν οι ανταγωνιστές του έκαναν συγκεντρώσεις μήνες πριν.
Συγχρόνως είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στο όποιο ντιμπέϊτ για τον πρώτο γύρο που ζητούσαν οι άλλοι υποψήφιοι, θεωρώντας το ως μη χρήσιμο για τον ίδιο λόγω της διαφοράς, πλέον των 10 μονάδων, που είχε με τη δεύτερη κατά σειρά υποψήφιο. Μαρίν Λεπέν γύρω στο 18% και Εμμανουέλ Μακρόν γύρω στο 28%.
Επικρίσεις και δημοσκοπήσεις
Ως υποψήφιος όμως δέχθηκε μαζικά τα πυρά των άλλων υποψηφίων, τόσο για τον απολογισμό της θητείας του, όσο και για το πρόγραμμά του που παρουσίαζε αποσπασματικά σε μικροσυγκεντρώσεις των 200-300 ατόμων.
Συγχρόνως, παρά τις προσπάθειες, δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από πάνω του την ταμπέλα του «Προέδρου των πλουσίων». Μία τελευταία έκθεση της Γερουσίας για υπερβολική και πολυέξοδη χρήση που ξεπερνάει το δις, των ιδιωτικών συμβουλευτικών εταιριών, με γνωστότερη την αμερικανική Mckinsey, ήρθε να ταράξει επιπλέον τα νερά.
Συνέπεια όλων αυτών είναι ότι ο Μακρόν χάνει ποσοστά. Άλλωστε μια σφυγμομέτρηση της Elabe που έγινε στην αρχή της εβδομάδας, ήρθε να αυξήσει τις ανησυχίες. Αποκάλυψε τη σταθερά ανοδική δυναμική της Μαρίν Λεπέν, η οποία στο 2ο γύρο έχει να επωφεληθεί από τη δεξαμενή ψήφων του Ερίκ Ζεμούρ… και να πετύχει το απίστευτο!
Πηγή: DW/ Ολυμπία Τσίπηρα


Latest News

Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές λασποβροχές
Ο καιρός ανά περιοχή – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

Από σήμερα η επιστροφή των πινακίδων για το Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ