Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου μετά και τη χθεσινή άνοδο κατά περισσότερο από +3%, παίρνοντας ώθηση από τις επικείμενες νέες κυρώσεις ΕΕ και ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας, που γεννούν νέο προβληματισμό για τον εφοδιασμό της αγοράς, αλλά και από την αναστολή των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν ενισχυμένα κατά 1,20 δολ. ή 1,1% στα 108,73 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI αυξημένα κατά 1,25 δολ. ή 1,2% στα 104,53 δολ. το βαρέλι στις 7:20 ώρα Ελλάδας.

Και τα δύο συμβόλαια ενισχύθηκαν κατά τι περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι στο άνοιγμα των ασιατικών χρηματιστηρίων, αφότου ο Ιάπωνας υπουργός βιομηχανίας Koichi Hagiuda ανακοίνωσε ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) επεξεργάζεται ακόμη λεπτομέρειες για έναν προγραμματισμένο δεύτερο γύρο συντονισμένης απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου.

Η γεωπολιτική ένταση είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει την ανοδική πορεία του πετρελαίου τις επόμενες ημέρες παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους, εκτιμά η Tina Teng, αναλύτρια αγορών στην CMC Markets APAC & Canada, αναφερόμενη στη συντονισμένη απελευθέρωση πετρελαίου.

Η Consultancy Wood Mackenzie τη Δευτέρα εκτίμησε ότι τα μέλη της ΕΕ και οι προηγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό περίπου 650.000 βαρελιών ρωσικού αργού πετρελαίου την ημέρα από τη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές