Τη ζώνη των 900 μονάδων προσεγγίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν ανεβάζει συναλλακτικούς ρυθμούς καταφέρνει να αποτυπώσει το θετικό τεχνικό μομέντουμ που απέκτησε μετά τη διάσπαση της αντίστασης των 891 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,77% στις 900,38 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 9 εκατ. ευρώ.

Το στοίχημα

Η ανοδική διάσπαση τόσο του κινητού μέσου των 200 ημερών όσο και της αντίστασης των 891 μονάδων άνοιξε το δρόμο προς την ανακατάληψη των 900 μονάδων για τον γενικό δείκτη, ο οποίος, κόντρα στην επιφυλακτικότητα που επανήλθε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καταφέρνει να διευρύνει την πορεία ανάκαμψης. Βέβαια, το στοιχείο που εξακολουθεί να προβληματίζει είναι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία είναι ίδιον σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας και ασταθούς ανόδου, στην οποία βρίσκεται και το ΧΑ.

Το στοίχημα πλέον του ΧΑ είναι με τη συμπεριφορά του να προσελκύσει νέα κεφάλαια που ίσως να βλέπουν τον επενδυτικό κίνδυνο να μειώνεται, τουλάχιστον σε μια οικονομία η οποία βρίσκεται σε έντονα αναπτυξιακή τροχιά. Ένα τέτοιο σενάριο θα διαφοροποιήσει και το ΧΑ από άλλες αναδυόμενες αγορές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Quest, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Titan και ΟΤΕ, ενώ θετικά λειτουργούν και οι Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Coca Cola, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών