
Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς ζήτησε από τους φίλους του στο Χόλιγουντ και στις ΗΠΑ εν γένει, να του δανείσουν 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας για να μπορέσει να «επιβιώσει«, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο κατάσχουν τα περιουσιακά του στοιχεία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Page Six ο ιδιοκτήτης της Chelsea, του οποίου οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι παγωμένοι στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εκληπαρεί για δάνεια από τους ισχυρούς φίλους του. Ο Ρώσος ολιγάρχης χρειάζεται περίπου 750.000 δολάρια για τους μισθούς του προσωπικού του στα σούπερ γιοτ και τα άλλα πολυτελή του περιουσιακά στοιχεία.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι παρά το γεγονός ότι ο Αμπράμοβιτς έχει πολλούς στενούς φίλους στο Χόλιγουντ, τη Γουόλ Στριτ και τον κόσμο της τεχνολογίας, αυτοί είναι απρόθυμοι να του δανείσουν χρήματα, παρόλο που συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Μια πηγή είπε στο Page Six: «Ο Ρομάν ζητά από μερικούς από τους πιο στενούς ισχυρούς φίλους του να του δανείσουν από 1 εκατομμύριο δολάρια. Λέει ότι δεν παρέλειψε ποτέ να πληρώσει τον μισθό του προσωπικού του, που είναι 750.000 δολάρια την εβδομάδα, και με τα περιουσιακά του στοιχεία δεσμευμένα δεν μπορεί να πληρώσει το προσωπικό του».
«Έχει έρθει σε επαφή με τον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Μπρετ Ράτνερ και την οικογένεια Ρότσιλντ, μεταξύ πολλών άλλων για χρήματα, αλλά – ενώ είναι καλοί φίλοι με τον Ρομάν – δεν συμφώνησαν να του δώσουν χρήματα, γιατί είτε δεν τα έχουν σε μετρητά, ή επιπλέον δεν είναι σαφές ποιες είναι οι επιπτώσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε η πηγή.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς – ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.


Latest News

Στο«Rose Garden» θα... ανθίσουν δασμοί 20% - Τα νεότερα σενάρια για τις ανακοινώσεις Τραμπ
Οι πρόσθετοι δασμοί σε τομείς όπως οι εισαγωγές αυτοκινήτων και φαρμάκων θα αποφέρουν πάνω από 6 τρισ. δολάρια σε ομοσπονδιακά έσοδα

Εμπορικό πλεόνασμα 89,3 δισ. κατέγραψε η ΕΕ στα αυτοκίνητα το 2024
ΗΠΑ και Βρετανία ήταν οι κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν εντός της ΕΕ το 2024

Το μοιραίο λάθος που στοίχισε το «κεφάλι» του CEO στην αλυσίδα fast fashion Primark
Η αλυσίδα fast fashion Primark έχει πάνω από 450 καταστήματα σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες
![Πληθωρισμός: Στο 3,1% διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/inflation-600x352.png)
Άνοδος στο 3,1% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα - Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]
Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat - Η μεγαλύτερη άνοδος σε μηνιαίο επίπεδο (+1,8%) - Τι λένε πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων

Αίτηση πτώχευση κατέθεσε η θρυλική αλυσίδα Hooters - Η λύση που αναζητά
Στην αίτησή της Hooters για πτώχευση ανέφερονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις στο ίδιο εύρος
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Κοιτάει μπροστά αλλά δεν ξεχνά το παρελθόν - Η ανατροπή της Gap και το μυστικό για έσοδα
«Μόνο εάν οι μάρκες είναι επίκαιρες, μπορούν να προχωρήσουν σε πωλήσεις», υπογράμμισεο CEO της Gap - Η παρουσία της στην ελληνική αγορά μέχρι το 2028

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα