Η Amazon εξασφάλισε την προμήθεια 83 πυραύλων εκτόξευσης για την επόμενη πενταετία, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στο υπό ανάπτυξη πρόγραμμα δορυφορικού Internet, Project Kuiper.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Amazon, η συμφωνία υπογράφηκε με την ευρωπαϊκή Arianespace, την Blue Origin που ίδρυσε ο Τζεφ Μπέζος και την United Launch Alliance (ULA), μία κοινοπραξία ανάμεσα στις Lockheed Martin και Boeing.

Το Project Kuiper, αντίστοιχο του Starlink που έχει ήδη λανσάρει η SpaceX ιδιοκτησίας Ίλον Μασκ, προβλέπεται να θέσει σε τροχιά πάνω από τη Γη πάνω από 3.000 δορυφόρους οι οποίοι θα εκπέμπουν υψηλής ταχύτητας και μηδενικής καθυστέρησης Internet στη γήινη επιφάνεια και στους πελάτες, που μπορεί να είναι κατοικίες, επιχειρήσεις ή κρατικοί οργανισμοί.

Σε δηλώσεις του ο Ρατζίβ Μπαντιάλ, αντιπρόεδρος τεχνολογίας του Project Kuiper, τόνισε ότι «η εξασφάλιση των μέσων εκτόξευσης των δορυφόρων από πολλαπλούς προμηθευτές μειώνει τους κινδύνους καθυστέρησης ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος του προγράμματος κάτι που θα ωφελήσει τους τελικούς καταναλωτές».

Η συμφωνία προβλέπει 18 εκτοξεύσεις με πυραύλους Ariane 6 της Arianespace, 12 εκτοξεύσεις με πυραύλους New Glenn της Blue Origin και 38 εκτοξεύσεις με πυραύλους Vulcan Centaur της κοινοπραξίας ULA.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με τις παραπάνω εκτοξεύσεις η εταιρεία θα καταφέρει να στείλει στο διάστημα το μεγαλύτερο μέρος των δορυφόρων που απαιτούνται. Τέλος, η Amazon σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει και αναπτύσσει και τους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς καθώς και τα τερματικά που θα βρίσκονται στο χώρο των πελατών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πισσαρίδης (LSE): Η μάχη για την AI κερδίζεται με επενδύσεις και αλλαγές

Για την ανάγκη επενδύσεων στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρώπη ώστε να μη χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος από τις ΗΠΑ, μίλησε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor, London School of Economics and Political Science

Παπαστεργίου: Ειδική γραμματεία για την AI στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Παπαστεργίου: Ειδική γραμματεία για την AI στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Η Ελλάδα είναι ένα τρένο που ξεκινάει σιγά σιγά και θα τρέξει γρήγορα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα προβλήματα για να μην χάσουμε χρόνο», σημείωσε ο κ. Ππαστεργίου