Δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην ανάπτυξη των βασικών τους δεξιοτήτων, όπως η γραφή και η ανάγνωση, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα της εκπαιδευτικής αρχής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, στην έρευνα συμμετείχαν μαθητές διαφόρων ηλικιών, από περίπου 280 διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, με τα αποτελέσματα της  να δημοσιεύονται από τον Ofsted, τον Οργανισμό Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Σχολικών Ιδρυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καθυστέρηση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων

Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει σημαντική καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου και των γλωσσικών δεξιοτήτων των μικρότερων σε ηλικία παιδιών, ενώ, παράλληλα, τα μωρά δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στις βασικές εκφράσεις προσώπου oικείων τους, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στον περιορισμό των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στη συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες, ενώ τα νήπια και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας χρειάζονται κάποιον να τους δείχνει πώς να μοιράζονται και να περιμένουν τη σειρά τους για να συμμετέχουν σε κάποια δραστηριότητα.

Καθυστέρηση, ακόμη, παρατηρήθηκε στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων, όπως το περπάτημα και το μπουσούλημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά να χρειάζονται κάποιον να τους δείχνει πώς ακριβώς θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά σχολικής ηλικίας, η έρευνα έδειξε ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην επίδοσή τους σε μαθήματα, όπως τα μαθηματικά, η ανάγνωση και τη σωστή ανάπτυξη του γραπτού λόγου, καθώς, εξαιτίας της πανδημίας, πολλά σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν και τα παιδιά να στραφούν στη λύση της τηλεκπαίδευσης.

Ανησυχίες για την ψυχική τους υγεία

Ανησυχία καταγράφεται και για την ψυχική υγεία των μαθητών, με τους εκπαιδευτικούς να παρατηρούν χειρότερη ψυχολογία και χαμηλότερη αυτοπεποίθηση στους μαθητές τους, ενώ, παράλληλα, το άγχος τους έχει αυξηθεί σημαντικά!

Η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζεται και στα μαθήματα που επιλέγουν οι μαθητές να διαβάσουν. Πολλοί εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι οι μαθητές επιλέγουν ευκολότερα να ασχοληθούν, πλέον, με μαθήματα, όπως η βιολογία, η χημεία ή η φυσική. Αντιθέτως αποφεύγουν να ασχοληθούν με το μάθημα της γλώσσας, λόγω της χαμηλότερης αυτοπεποίθησής τους για την επίδοσή τους στο μάθημα αυτό, μετά τα lockdown.

Οι τεχνολογικές δεξιότητες των μαθητών είναι, επίσης, ένας τομέας που επηρεάστηκε σημαντικά, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι μαθητές ένιωθαν περισσότερο εξοικειωμένοι με τη χρήση συσκευών αφής. Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό, βάζοντας τους μαθητές να χρησιμοποιούν περισσότερο τα desktop, ενώ βρίσκονται στο σχολείο.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας αποδεικνύουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που προέκυψαν, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, στον τομέα της εκπαίδευσης, με την κύρια ανησυχία να  εντοπίζεται στην ανάπτυξη των παιδιών νεότερης ηλικίας. Κι αυτό διότι η καθυστέρηση στην ανάπτυξη τους θα μπορούσε, σε βάθος χρόνου, να προκαλέσει προβλήματα στα δημοτικά σχολεία και άρα στα επόμενα επίπεδα εκπαίδευσης.

Εντούτοις, όπως αναφέρει η Αμάντα Σπίλμαν, επικεφαλής επιθεωρητής εκπαίδευσης στον Ofsed: «Παρόλο που έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια να αναπληρωθεί ό,τι “χάθηκε” στον τομέα της εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια των lockdown, είναι εμφανές ότι πολλές από αυτές τις δυσκολίες θα επιμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Ολυμπιακός: Πόσα χρήματα εξασφάλισε από την ευρωπαϊκή του πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πορεία

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην προκρίθηκε κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, όμως πήρε μια σημαντική νίκη που τον φέρνει προ των πυλών του Champions League – Πόσα χρήματα εξασφάλισαν οι ερυθρόλευκοι από την ευρωπαϊκή τους πορεία…

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς
Business of Sport |

Τα 100 εκατομμύρια του Στίβεν Έι Σμιθ και το… πέσιμο του «μπαμπά» Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Στίβεν Έι Σμιθ θα έχει να το λέει με την χθεσινή μέρα να του επιφυλάσσει τα πάντα αφού υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με το ESPN αλλά είχε και επεισόδιο με τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Δημοπρασίες: Σπάνιες φανέλες των Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ θα πωληθούν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ
Plus |

Σπάνιες φανέλες των Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ θα πωληθούν τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ

Η αγορά συλλεκτικών αντικειμένων έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, όπου τα εξαιρετικά σπάνια αντικείμενα -συχνά από τις πρώτες σεζόν των παικτών- έχουν ανέβει σε μια υψηλή στάθμη τιμών