Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον ΓΔ χθες, στα πλαίσια μιας βαριάς ημέρας για το σύνολο των μεγάλων Χρηματιστηρίων.

Η διστακτικότητα των επενδυτών παραμένει, με τα μέτωπα σε Fed και Ουκρανία να είναι ανοιχτά, ώστε να μην επιτρέψει στους λίγους τολμηρούς αγοραστές να επιμείνουν στις πιέσεις των ρευστοποιήσεων.

Έτσι, ο Δείκτης έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας όντας σε αρνητική περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Και μάλιστα, η προχθεσινή αδυναμία να προσπεραστεί το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας εμπόδιο των 900 μονάδων οδήγησε σε απαισιόδοξο κλίμα, ώστε από τις 25 μετοχές της μεγάλης κεφ/σης, μόλις 5 διεσώθησαν, επί συνόλω 86 πτωτικών έναντι 30 ανοδικών.

O Δείκτης φαίνεται να κινείται προς τις 872 μονάδες, όπου θα αξιολογηθεί η πιθανότητα να διατηρήσει το θετικό του momentum, ενώ σε αντίθετη περίπτωση υφίσταται μεγάλο άνοιγμα προς την περιοχή των 840.

Ωστόσο, το ΧΑ παραμένει το λιγότερο επιβαρυμένο Χρηματιστήριο από όλα τα διεθνή, καθώς ενδεικτικά ο γερμανικός DAX40 χάνει από αρχές του έτους 11,4% και ο S&P500 6,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News