Πιστό στην παλίνδρομη κίνηση μεταξύ 885 – 895 μονάδων παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς σήμερα, ακολουθώντας και το θετικό κλίμα της Ευρώπης, κινείται με κέρδη.

Ο γενικός δείκτης είναι στις 887,57 μονάδες, με κέρδη 0,38%, ενώ ο τζίρος δεν ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Μετά από δύο ημέρες απωλειών, το ΧΑ βρίσκει κάποια στηρίγματα ώστε να διακόψει το πτωτικό σερί, αλλά όχι για να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα, αποφεύγοντας τη ζώνη του εκθετικού κινητού των 200 ημερών. Μάλιστα, ο χαμηλός τζίρος παραμένει, αποτυπώνοντας τη διστακτικότητα των επενδυτών, όσο μάλιστα το μέτωπο στην Ουκρανία είναι ανοιχτό και σημαντικά απρόβλεπτο.

Τα ανοιχτά γεωπολιτικά μέτωπα, όπως και η επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της Fed, ανακόπτουν τις όποιες κινήσεις των αγοραστών, οι οποίοι προτιμούν, όπως φαίνεται και στο ταμπλό, πιο ασφαλείς επιλογές, ή πιο βραχύβιες, ώστε να μην αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο. Εάν οι συνθήκες όμως επιδεινωθούν, οι αγοραστές θα αναδιπλωθούν πλήρως, οδηγώντας και τον γενικό δείκτη προς τις 872 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΛΧΑ και Coca Cola ξεχωρίζουν με το +2,34% και +2,28% που σημειώνουν αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Eurobank, ΟΤΕ, Alpha Bank, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα, η Jumbo χάνει 1,15%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Quest, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Σαράντη να κινούνται ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών