![ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε στη Γερουσία το νομοσχέδιο για την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικών υδρογονανθράκων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/03/oil-1-scaled.jpg)
Παμψηφεί ενέκρινε η Γερουσία των ΗΠΑ τη διάταξη για την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, προσδίδοντας ισχύ νόμου στο σχετικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πριν περίπου έναν μήνα.
Σύμφωνα με το CNBC, η διάταξη – που έγινε δεκτή με ψήφους 100-0 – απαγορεύει την εισαγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα και άλλων ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία. Στην ουσία η απόφαση της Γερουσίας κωδικοποιεί την εντολή του Μπάιντεν σε νόμο, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για έναν μελλοντικό πρόεδρο να την ανατρέψει. Η νομοθεσία εγκρίθηκε μετά από δύο εβδομάδες στασιμότητας στη Γερουσία.
Η απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου εγκρίθηκε αμέσως μετά το ομόφωνο «ναι» της Γερουσίας σε νομοσχέδιο για τη διακοπή του καθεστώτος μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που συχνά αναφέρεται ως το καθεστώς του «πιο ευνοημένου έθνους». Η νομοθεσία θα διακόψει επίσης την κανονική εμπορική σχέση με τη Λευκορωσία, βασικό σύμμαχο της Ρωσίας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ολιβερ Ρούπκε: Επικίνδυνη η ανακατανομή κονδυλίων για την άμυνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/europe-600x351.jpg)
Ολιβερ Ρούπκε: Επικίνδυνη η ανακατανομή κονδυλίων για την άμυνα
«Αν ο Τραμπ επιβάλει δασμούς πρέπει να αντιδράσουμε με τόλμη» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής
![Τραμπ: Το’πε και το’κανε – Γιατί δημιουργεί κρατικό ταμείο πλούτου [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trump_mind3-600x352.gif)
Το'πε και το'κανε - Γιατί ο Τραμπ δημιουργεί κρατικό ταμείο πλούτου [πίνακας]
Στόχος του Τραμπ, να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως - Τα κρατικά ταμεία πλούτου διαχειρίζονται κεφάλαια πάνω από 13 τρισ. δολάρια
![ΗΠΑ: Καλπάζει ο ρυθμός αύξησης των απλήρωτων επιχειρηματικών δανείων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/2021-04-08T170027Z_1_LYNXMPEH3718G_RTROPTP_4_USA-TAX-BIDEN-MARKETS-600x400.jpg)
Σε υψηλό οκταετίας τα απλήρωτα επιχειρηματικά δάνεια στις ΗΠΑ
Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οι δασμοί και η διατήρηση υψηλών επιτοκίων απειλούν με επιδείνωση του χρέους στις ΗΠΑ
![Κόστος διαβίωσης: Πόσο στοιχίζει για να ζήσει κανείς σε 12 μεγάλες πόλεις το 2025 – Η θέση της Αθήνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/akriv-600x399.jpg)
Πόσο κοστίζει η ζωή σε 12 μεγάλες πόλεις - Η έκπληξη της Αθήνας
Οσοι ζούμε στην Αθήνα ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο υψηλό είναι το κόστος διαβίωσης - Η έκπληξη βρίσκεται αλλού...
![Ν. Υόρκη: Το εμβληματικό στέκι χοτ ντογκ εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-26-600x397.jpg)
Πωλητήριο στο ιστορικό στέκι χοτ ντογκ της Ν. Υόρκης
Η αιωνόβια καντίνα της Ν. Υόρκης που αποτιμάται σε 350 εκατομμύρια δολάρια συζητάται να πωληθεί
![Σούπερ μάρκετ: Από τα «Φιλαράκια», στο ράφι – Ποια είναι η βιομηχανία των 5 δισ. που «σπάει» ταμεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/coffee-creamers-2-600x400.png)
Από τα «Φιλαράκια», στο ράφι των σούπερ μάρκετ - Ποια είναι η βιομηχανία των 5 δισ. που «σπάει» ταμεία
Η ανάπτυξη στην κατηγορία των coffee creamers έχει ενισχυθεί κατά περίπου 14% τα τελευταία δύο χρόνια
![Μεταφορά κεφαλαίων: Κύμα πλουσίων στις ΗΠΑ μετακινούν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/dollars-600x401.jpg)
Κύμα πλουσίων στις ΗΠΑ μετακινούν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό
Πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις στο εξωτερικό ή επιπλέον αναζητούν διαμονή ή υπηκοότητα σε άλλες χώρες
![Στρατηγικά ορυκτά: Ποια διαθέτει η γη της Ουκρανίας – και γιατί τα θέλει ο Τραμπ;](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-zelenski-600x338.jpg)
Ποια είναι τα στρατηγικά ορυκτά της Ουκρανίας και γιατί τα θέλει ο Τραμπ;
Καθώς η παγκόσμια οικονομία και η τεχνολογία μεταμορφώνονται, η αξία που αποκτούν τα στρατηγικά ορυκτά έχει οδηγηθεί στα ύψη
![Ταϊβάν: Η φράση των ΗΠΑ που έριξε λάδι στη φωτιά με την Κίνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/taiwan-600x375.jpg)
Η φράση που έριξε λάδι στη φωτιά - Η Ταϊβάν, οι ΗΠΑ και η Κίνα
Η Ταϊβάν επικροτεί την αφαίρεση της φράσης «δεν υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της Ταϊβάν» από την ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
![Σύνοδος Μακρόν: Αυλαία στο Παρίσι – Διαφωνίες για ευρωπαϊκά στρατεύματα και αιχμηρές δηλώσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/SUMMIT-MACRON-600x383.png)
Αυλαία στη Σύνοδο Μακρόν στο Παρίσι - Διαφωνίες για ευρωπαϊκά στρατεύματα και αιχμηρές δηλώσεις
Τι ειπώθηκε στη Σύνοδο στο Παρίσι - Οι προτάσεις για την ασφάλεια της Ευρώπης χωρίς τις ΗΠΑ