Συμπόσιο με επίκεντρο την ελληνική διατροφή και τη σύνδεση της με την φιλοξενία διοργανώνει ο ΕΟΤ την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το 1ο Συμπόσιο «Ελλάδα – Η χώρα του ευ ζην» με θέμα «Η αειφόρα Οικονομία της Φιλοξενίας σε σύνδεση με την Ελληνική Διατροφή και τον Πολιτισμό» διοργανώνει ο ΕΟΤ την Τρίτη 12 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σκοπός του Συμποσίου είναι τόσο η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω προβολής και προώθησης της ελληνικής μεσογειακής διατροφής και των αυθεντικών τοπικών προϊόντων ως του μεγαλύτερου αναξιοποίητου εθνικού κεφαλαίου της Ελλάδας όσο και η ανάδειξη των προορισμών με αναφορά στο πολιτιστικό τους απόθεμα και τη διαφορετικότητά τους. Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, στελέχη της ελληνικής τουριστικής αγοράς και διακεκριμένοι σεφ. Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα διοργανωθούν τρία εξειδικευμένα πάνελ, με «οικοδέσποινα» την κυρία Γκερέκου.
Στο 1ο πάνελ, με θέμα «Πολιτικές συνέργειες στο τρίπτυχο: Φιλοξενία – Διατροφή -Πολιτισμός» θα εξεταστούν οι δράσεις της πολιτείας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για την ένταξη της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και διατροφής στο αειφόρο τουριστικό μοντέλο, η σύνδεσή της με τον πολιτισμό και τα ενδεχόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τον αγροτοδιατροφικό τομέα. Θα συζητήσουν η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, η γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, καθώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το 2ο πάνελ με θέμα «Ο κόσμος του τουρισμού αγκαλιάζει τον πολιτισμό της γεύσης» θα επικεντρωθεί στις δυνατότητες τοποθέτησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων σε ολόκληρη την αλυσίδα της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και στον βαθμό επίδρασης της ένταξης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στο πακέτο φιλοξενίας στην τελική επιλογή του επισκέπτη. Θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Γιώργος Κουμπενάς.
Το 3ο πάνελ με θέμα «Καλωσήρθατε στην κουζίνα μας. Καλωσήρθατε στην Ελλάδα! – Η άυλη υπεραξία της γαστρονομίας» θα έχει ως αντικείμενο τους τρόπους βαθύτερης γνωριμίας των επισκεπτών με όλον τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας, αλλά και την ανάγκη σύνδεσης της γαστρονομίας με την τοπική ταυτότητα και πολιτιστική κληρονομία. Θα μιλήσουν οι chef και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής Ντίνα Νικολάου και Ηλίας Μαμαλάκης, καθώς και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Γαστρονόμος», Άγγελος Ρέντουλας.
Latest News
Σε πτωτική πορεία για 5ο μήνα η πληρότητα στα ξενοδοχεία - Σημαντική αύξηση τιμών [γραφήματα]
Η πορεία στα ξενοδοχεία στην Αθήνα αναδεικνύει σημαντικές τάσεις και προκλήσεις - Πώς διαμορφώνεται η μέση τιμή δωματίου
Έσπασε τα κοντέρ το λιμάνι του Ηρακλείου: Πάνω από μισό εκατ. οι επιβάτες κρουαζιέρας
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας από την κρουαζιέρα για το 2024
Το ελληνικό νησί ανάμεσα στα 100 πιο όμορφα
Τι αποκαλύπτει ο ετήσιος κατάλογος που δημοσίευσε το Business Insider
«Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά ατού» - Ο Θεοχάρης για τη θέση του ΓΓ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
Στην ισχύ του πρωταγωνιστή στην τουριστική αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης-Μεσογείου αναφέρθηκε ο Χάρης Θεοχάρης
Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία της Αθήνας [γραφήματα]
Στα ύψη εκτοξεύτηκαν και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων
Πώς απαντά η κρουαζιέρα στον υπερτουρισμό - Οι επενδύσεις σε θέρετρα και τα ιδιωτικά νησιά
Η κρουαζιέρα ρίχνει δισεκατομμύρια δολάρια σε νέα δημοφιλή θερέτρα - Η αύξηση της επιβατικής κίνησης και ο ρόλος του Airbnb
Η κλιματική αλλαγή διευρύνει την τουριστική σεζόν στην Κρήτη
Πολλά ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό στην Κρήτη
Airbnb για γερά νεύρα - Ανιχνευτές καπνού, ασφάλιση και φαρμακείο
Νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού θέτει κανόνες και προδιαγραφές για τα Airbnb - Πότε θα τεθεί σε εφαρμοργή
Στα 180 ευρώ αυξάνεται το Thessaly Pass για τη Μαγνησία
Με κοινή υπουργική απόφαση αυξάνεται το ποσό για το Thessaly Pass, καθώς και για το Evros Pass
Οι Τούρκοι τουρίστες «βούλιαξαν» τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
Ενεση ρευστότητας δέχτηκε ο ελληνικός τουρισμός από τις αφίξεις χιλιάδων Τούρκων τουριστών - Τι δηλώνουν στον ΟΤ παράγοντες της αγοράς