![ΕΛΓΑ: Μέχρι πότε εξοφλούνται χρέη της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/agrotes1_1804.jpg)
Διευρύνεται ο χρόνος αποπληρωμής των οφειλών της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς στον ΕΛΓΑ, από δύο έτη σε τέσσερα, κατόπιν απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, η οποία ελήφθη ύστερα από εισήγηση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Η ρύθμιση αυτή (επαναδιατύπωση της ΥΑ 136/14062 ΦΕΚ Β΄290/2013, περί Κανονισμού Οικονομικής Ενίσχυσης του ΕΛΓΑ, άρθρο 5, παρ. 9), επιτρέπει την εξόφληση των οφειλών μέσω των Τραπεζών, ενώ δεν αποστέλλονται οι οφειλές στις ΔΟΥ που θα είχε ως αποτέλεσμα να απωλέσουν οι αγρότες την φορολογική τους ενημερότητα μέχρι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Η απόφαση αφορά 64.000 ΑΦΜ και τα συνολικά οφειλόμενα ποσά ανέρχονται σε 12 εκατ. ευρώ.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κτηνίατροι δημοσίου: Προχώρησαν σε 24ωρη απεργία – Τι ζητούν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vet_2009-600x391.jpg)
Απεργιακή κινητοποίηση των κτηνιάτρων του δημοσίου - Τι ζητούν
Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα που προβάλουν οι κτηνίατροι δημοσίου εκφράζουν παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα
![Έβρος: Ποια μέτρα ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/rsiaras.ebros_-600x450.jpg)
Ποια μέτρα ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας
Τι ανακοίνωσε για τις αποζημιώσεις από τις ζωονόσους, τις ζωοτροφές, το μέτρο για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου
![ΕΘΕΑΣ: Ενίσχυση της μοριοδότησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών για επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/metapoiisi_1705-600x391.jpg)
Ενίσχυση της μοριοδότησης των Συνεταιρισμών για επενδύσεις, ζητά η ΕΘΕΑΣ
Κρίσιμη για την οικονομική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα της υπαίθρου οι επενδύσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, τονίζει η ΕΘΕΑΣ
![Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.poreia.trakter2-1-600x400.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση των αγροτών με υπουργούς - Τι θα ζητήσουν
Ποια αιτήματα θα προτάξουν οι αγρότες στη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς - Συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις
![ΕΕ: Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_wines-600x352.png)
Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ
Να αξιοποιηθεί κάθε νομοθετική ευκαιρία στην ΕΕ για να επιταχυνθεί η διάσωση των αμπελώνων, ζητά η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για το κρασί
![Αγροτικά προϊόντα: Γιατί δεν κλείνει η ψαλίδα στις τιμές παραγωγού – καταναλωτή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_ladi_elies_feta_apples_kiwi-600x352.png)
Από το χωράφι στο ράφι - Εφτά φορές πάνω οι τιμές σε αγροτικά προϊόντα [γραφήματα]
Αγρότες και κτηνοτρόφοι μιλούν στον ΟΤ για τη διαφορά των τιμών σε κρέας, γάλα και φρούτα - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν
![Τσιάρας: Συνάντηση με τους αγρότες των μπλόκων τις επόμενες μέρες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-14-600x429.jpg)
Στην Αθήνα οι αγρότες για συναντήσεις με υπουργούς - Τι είπε ο Τσιάρας
«Θα φροντίσουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούμε», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας
![Αγρότες: Θα αποκλείσουν συμβολικά την παλαιά Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/agrotes.platikampos2-600x393.jpg)
Αγρότες θα αποκλείσουν συμβολικά την παλαιά Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας
Οι αγρότες καλούν όλους τους φορείς του νομού Μαγνησίας να συστρατευτούν στο πλευρό τους – Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους
![ΥπΑΑΤ: Ψηφιακή εκτύπωση της βεβαίωσης «Επαγγελματία Αγρότη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/e.georgia-600x391.jpg)
Ψηφιακή εκτύπωση βεβαίωσης «Επαγγελματία Αγρότη»
Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία για τη βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων για το φορολογικό έτος 2023
![Αγρότες: Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε – Τι αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes-5-1-1-600x337.jpg)
Τι αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων - «Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε»
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική συνάντηση που έγινε στην Καρδίτσα