H Ρωσία διέπραξε μια τεράστια «στρατηγική γκάφα» καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία φαίνονται έτοιμες να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ήδη από το καλοκαίρι, ανέφεραν οι Times τη Δευτέρα, επικαλούμενες αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και για τις δύο σκανδιναβικές χώρες είναι το αποτέλεσμα «συνομιλιών και πολλαπλών συνόδων» μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας την περασμένη εβδομάδα, στις οποίες συμμετείχαν η Σουηδία και η Φινλανδία. «Πώς μπορεί κανείς να μην μιλά για μια στρατηγική γκάφα του Πούτιν» σχολίασε ένας εκ των αξιωματούχων, προσθέτοντας ότι  αίτηση εκ μέρους Φινλανδίας θα κατατεθεί τον Ιούνιο και η Σουηδία θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν