
Σε 35,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Noval Property για τη χρήση που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2021, έναντι ζημιών 1,5 εκατ. ευρώ για το 2020.
Κατά τη δεύτερη δωδεκάμηνη χρήση της (01.01.2021 – 31.12.2021), η Noval Property παρουσίασε έσοδα από μισθώματα και αποζημιώσεις μισθωμάτων 18,6 εκατ. ευρώ, έναντι 13,9 εκατ. ευρώ το 2020, παρουσιάζοντας αύξηση 33,8%. Σημειώνεται ότι τα κρατικά μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας Covid-19 μείωσαν τα έσοδα της Εταιρείας το 2021 κατά 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 11,8% επί των αναμενόμενων ετήσιων εσόδων.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αναπροσαρμογής εύλογης αξίας περιουσιακών στοιχείων (adjusted EBITDA) για τη χρήση 2021 ανήλθαν σε 9,6 εκατ. ευρώ έναντι 7,2 εκατ. ευρώ το 2020 παρουσιάζοντας αύξηση 33,3%.
Τα κέρδη από αναπροσαρμογή των επενδυτικών ακινήτων σε εύλογη αξία κατά το 2021 ανήλθαν σε 27,5 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιάς 4,3 εκατ. ευρώ το 2020), καταδεικνύοντας την πρόοδο των έργων ανάπτυξης, την ενεργητική διαχείριση των ακινήτων της Εταιρείας, καθώς και τη θετική τάση των εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα.
Τα ταμειακά διαθέσιμα την 31.12.2021 ανήλθαν σε 129,1 εκατ. ευρώ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ την 31.12.2020.
Η εσωτερική λογιστική αξία της Εταιρείας την 31.12.2021 ήταν 314,9 εκατ. ευρώ ή 1,27 ευρώ ανά μετοχή, ενώ την 31.12.2020 ήταν 281,9 εκατ. ευρώ ή 1,14 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνοντας αύξηση 11,4%.
Μέρισμα 0,0102 ευρώ ανά μετοχή
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Noval Property κατά την από 08.04.2022 συνεδρίασή του αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος ποσού 0,0102 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2021, αυξημένο κατά 32,5% σε σχέση με το μέρισμα για τη χρήση του 2020.
«Επενδυτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noval Property, κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, δήλωσε: «Η σημαντική αύξηση των εσόδων και των καθαρών κερδών κατά το 2021, σε συνδυασμό μεταξύ άλλων με την επιτυχημένη έκδοση το Δεκέμβριο 2021 του πράσινου κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 120 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνουν την ικανότητά μας να υλοποιούμε το επενδυτικό και αναπτυξιακό πρόγραμμά μας προς όφελος των συμμετόχων μας. Βασικός πυλώνας της επενδυτικής μας στρατηγικής είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση έργων αξιοποίησης και ανάπλασης ακινήτων σε σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις με διεθνείς προδιαγραφές βιωσιμότητας σε σχέση με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.
Η Εταιρεία έχει καταρτίσει και θα δημοσιοποιήσει σύντομα Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά EPRA (European Public Real Estate Association) για το 2021, η οποία αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα πλαίσια για την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών βιωσιμότητας ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων και προετοιμάζει την Εταιρεία για την προσαρμογή στις νέες υπερβατικές απαιτήσεις και κανονισμούς αναφορικά με ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, κοινωνικής υπευθυνότητας και εταιρικής διακυβέρνησης.
Η Ετήσια Χρηματοοικονομική Έκθεση της Noval Property για τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 είναι αναρτημένη στην εταιρική ιστοσελίδα www.noval-property.com


Latest News

Πράσινο φως στον Στάσση για άλλα τρία χρόνια στο τιμόνι της ΔΕΗ - Η απόφαση των μετόχων
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ ανανέωσε τη θητεία του Γιώργου Στάσση ως CEO της εταιρείας μέχρι της 15 Απριλίου 2028 - Οι νέες μπίζνες του ομίλου

Η Intralot επεκτείνει το συμβόλαιό της με τη Λοταρία του New Hampshire μέχρι το 2033
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η τεχνολογική υποδομή της Λοταρίας θα αναβαθμιστεί με νέα τερματικά της Intralot

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Στάσση – Νέα τριετής θητεία για τον Πρόεδρο και CEO της ΔΕΗ
Πραγματοποιείται σήμερα 16 Απριλίου η ΕΓΣ των μετόχων για τη σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΕΗ – «Άρωμα γυναίκας» στη διοίκηση – Ο νέος ρόλος για Καρακούση

Ευκαιρίες και κίνδυνοι για τις τράπεζες από νέες μειώσεις επιτοκίων
Σε ετοιμότητα για τα επιτόκια βρίσκονται οι διοικήσεις των τραπεζών - Τα σχέδια που επεξεργάζονται και τα σενάρια

Έδωσαν τα χέρια «Γαλαξίας» και Παπαγεωργίου - Τι απομένει για την εξαγορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο Γαλαξίας έχει υπογράψει προσύμφωνο εξαγοράς - Έχει γίνει οικονομικός έλεγχος και έχει καθοριστεί το τίμημα

S&P Global: Υψηλές οι αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών – Οδηγός τα υψηλά κεφάλαια και η μείωση του κινδύνου
Όπως εξηγεί η Tedeschi, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας θα επιστρέψουν περισσότερα κεφάλαια στους επενδυτές το 2025

Δεσμεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΒΙΠΕ
Δεσμεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μετα την κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Κοτρωνιά

Κρι Κρι: Στα 256 εκατ. ευρώ ο τζίρος το 2024, αυξημένος κατά 18,5%
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΡΙ ΚΡΙ πρότεινε τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τη διανομή μερίσματος 0,32 ευρώ/ μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 13.06.2025 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς