Με μια αξιοσημείωτη ανατροπή ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και βρέθηκε ακόμη και στις 906 μονάδες, υπό το βάρος των ευρωπαϊκών αναταράξεων, κατάφερε όχι μόνο να απορροφήσει τις πιέσεις, αλλά και να κλείσει με κέρδη.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,42% στις 921,37 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 93 εκατ. ευρώ.

«Σαν να βρίσκει τον εαυτό του…»

«Σαν να βρίσκει τον εαυτό του 2022…». Αυτό είναι το σχόλιο πηγών της αγοράς στον ΟΤ, οι οποίες σχολιάζουν τις αξιοσημείωτες αντοχές που έδειξε το ΧΑ κόντρα σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, όπου θερμόμετρο του κινδύνου έχει αυξηθεί. Έτσι η σημερινή ημέρα επανέφερε τις μνήμες της πολύ καλής συμπεριφοράς του πρώτου διμήνου, όταν οι αντοχές του στις εξωτερικές πιέσεις ήταν μεγάλες.

Διαβάστε ακόμη: Οι νέες τιμές – στόχοι για τις τραπεζικές μετοχές στην εποχή του πολέμου Όπως όλα δείχνουν το ΧΑ μπορεί να διατηρήσει την ανοδική του τροχιά, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Μαρτίου, και να καλύψει ολόκληρη τη ζημιά από τα υψηλά του έτους. Ήδη άλλωστε έχει καλύψει το χαμένο έδαφος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ το μήνυμα για τη συνέχεια είναι θετικό.Και αυτή η ανάκαμψη αρχίζει και λαμβάνει πιο δομικά στοιχεία, όπως η διάχυση του ενδιαφέροντος και η αργή μεν αλλά κρίσιμη βελτίωση του τζίρου. Το ερώτημα επομένως που θα δούμε εάν απαντηθεί είναι στο μέτωπο των τίτλων που έχουν υστερήσει στην ανάκαμψη, όπως η δεικτοβαρης Coca Cola.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, αυτοί που ξεχώρισαν ήταν της Τέρνα Ενεργειακής, Λάμδα και Ελλάκτωρα, αλλά και των Motor Oil, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα, οι οποίες σημείωσαν κέρδη άνω του 2%. Σημαντική άνοδο σημείωσαν και οι Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, Aegean και Τιτάν.

Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίστηκαν στις Quest, Eurobank, Coca Cola και ΟΤΕ. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι ΔΕΗ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών