Το αρνητικό ευρωπαϊκό κλίμα ακολουθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως καταφέρνει να βάλει ένα στοπ στις πιέσεις του risk off που δέχεται σε αρκετούς του τίτλους.

Διαβάστε ακόμα: Συνέχιση της ανόδου με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,85% στις 909,73 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Οι αντοχές

Το θερμόμετρο του κινδύνου έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες στις ευρωπαϊκές αγορές, με το ΧΑ να μην μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο την ώρα που οι πιέσεις στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες είναι μεγάλες. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι το ΧΑ δείχνει σημάδια της πολύ καλής συμπεριφοράς του πρώτου διμήνου, όταν οι αντοχές του στις εξωτερικές πιέσεις ήταν μεγάλες.

Και αυτές οι αντοχές ενεργοποιούνται εν μέρει και σήμερα, με το ΧΑ να καταφέρνει να κρατά υπό έλεγχο τις εξωγενείς πιέσεις που δέχεται. Ακόμη και όταν ο χαμηλός τζίρος παραμένει το πρόβλημα του, όπως και το προηγούμενο διάστημα, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει επιλεκτικό.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, σημειώνοντας απώλειες 2,66%, με τις Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίο, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Aegean, Titan, Πειραιώς και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Σαράντης και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών