Άρδην έχει αλλάξει το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να έχουν ενεργοποιηθεί κυρίως στον κλάδο των κατασκευών και να οδηγούν τον γενικό δείκτη σε θετικά εδάφη.

Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,54% στις 922,47 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα επίπεδα των προηγούμενων ημερών, αφού προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Όπως όλα δείχνουν το ΧΑ μπορεί να διατηρήσει την ανοδική του τροχιά, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Μαρτίου, και να καλύψει ολόκληρη τη ζημιά από τα υψηλά του έτους. Ήδη άλλωστε έχει καλύψει το χαμένο έδαφος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ενώ το μήνυμα για τη συνέχεια είναι θετικό.

Για μια ακόμη φορά πάντως το ΧΑ καταφέρνει να ξεπεράσει το αρνητικό διεθνές κλίμα και να κινηθεί κόντρα στη γενικευμένη τάση. Και η ανάκαμψη, η οποία οδεύει προς την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, αρχίζει και λαμβάνει πιο δομικά στοιχεία, όπως η διάχυση του ενδιαφέροντος και η αργή μεν αλλά κρίσιμη βελτίωση του τζίρου. Το ερώτημα επομένως που θα δούμε εάν απαντηθεί είναι στο μέτωπο των τίτλων που έχουν υστερήσει στην ανάκαμψη, όπως η δεικτοβαρής Coca Cola.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα η Λάμδα, η Τέρνα Ενεργειακή, ο Ελλάκτωρ και η Jumbo ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Aegean, Εθική, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Alpha Bank. Στον αντίποδα, η Coca Cola και η Quest σημειώνουν μεγάλες απώλειες, ενώ πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, Eurobank, Εληνικά Πετρέλαια και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών