Πακέτο στήριξης ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, ετοιμάζει η Παγκόσμια Τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης μιας πληρωμής 1 δισ. δολ. από το ταμείο για τις φτωχότερες χώρες, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της ΠΤ, Ντέιβιντ Μάλπας.

Σε δηλώσεις του, ενόψει των εαρινών συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την επόμενη εβδομάδα, ο Μάλπας είπε ότι η υποστήριξη της τράπεζας βοηθά την Ουκρανία να παρέχει κρίσιμες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής μισθών για νοσοκομειακούς εργαζόμενους, συντάξεων και κοινωνικών προγραμμάτων.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα δημιουργήθηκε το 1944 για να βοηθήσει την Ευρώπη να ανοικοδομηθεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως κάναμε τότε, θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία στην ανοικοδόμηση όταν έρθει η ώρα», είπε ο Μάλπας.

Το σχέδιο εξακολουθεί να χρειάζεται πλήρη έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η βοήθεια έρχεται πέραν των περίπου 923 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση ταχείας εκταμίευσης που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα τον περασμένο μήνα.

Ο Μάλπας είπε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ουκρανικές αρχές για να παράσχει υποστήριξη και εργάζεται για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες και τις χώρες που τους φιλοξενούν.

Είπε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα αναλύει τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της εκτίναξης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, και «προετοιμάζει μια ταχεία απάντηση στην κρίση που θα παρέχει εστιασμένη υποστήριξη στις αναπτυσσόμενες χώρες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή