Mε μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τόσο ο FTSE 100 όσο και ο CAC 40 κατάφεραν να ανατρέψουν το αρνητικό πρόσημο και να κλείσουν έστω και οριακά θετικά, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,1%, με τον κλάδο των τροφίμων να καταγράφει απώλειες 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,05% στις 7.580 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,34% στις 14.076 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,07% στις 6.542 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική Tesco έχασε 2%, μετά την προειδοποίηση ότι τα κέρδη του 2022 θα είναι αισθητά μειωμένα, λόγω των οικονομικών συνθηκών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απώλειες 7,4% σημείωσε και η σουηδική SBB, ενώ η γερμανική K+S ενισχύθηκε κατά 5%, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του έτους.

Η εστίαση της αγοράς πάντως ήταν στραμμένη στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την Πέμπτη, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να εξισορροπήσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τον υψηλό πληθωρισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού.

«Η βασική μας υπόθεση είναι ότι η πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει αμετάβλητη στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, με λεπτομέρειες σχετικά με το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) που θα αποκαλυφθούν στη συνεδρίαση του Ιουλίου», δήλωσε ο Gurpreet Gill της Goldman Sachs.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο 7% τον Μάρτιο, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 30 χρόνια. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για άνοδο 0,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές