Με πτώση στις τιμές του πετρελαίου αντέδρασαν οι αγορές αμέσως μετά την ανακοίνωση αδύναμων οικονομικών στοιχείων από την Κίνα και την Ιαπωνία, ανατρέποντας την πρωινή ανοδική τροχιά, συνεχίζοντας ωστόσο να κινούνται πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν κατά 34 σεντς, ή 0,3%, στα 104,30 δολάρια το βαρέλι στις 08:01 ώρα Ελλάδας, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) υποχώρησαν κατά 46 σεντς, ή 0,5%, στα 100,14 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια χθες σημείωσαν άλμα μεγαλύτερο από 6%.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας υποχώρησαν κατά 14% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, καθώς τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 επηρέασαν τη ζήτηση στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Εισήγαγε 42,71 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα, που ισοδυναμεί με 10,06 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της χώρας.

Η Σαγκάης προειδοποίησε την Τετάρτη ότι οποιοσδήποτε παραβιάζει την καραντίνα θα αντιμετωπιστεί αυστηρά, και καλεί τους πολίτες να υπερασπιστούν την πόλη τους καθώς ο απολογισμός των νέων κρουσμάτων ανέβηκε σε περισσότερα από 25.000.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στις παραγγελίες βασικών μηχανημάτων εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τον Φεβρουάριο, λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης από εταιρείες πληροφορικής και άλλων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές