
Η Ρωσία μπορεί εύκολα να ανακατευθύνει τις εξαγωγές των τεράστιων ενεργειακών της πόρων μακριά από τη Δύση σε χώρες που τους χρειάζονται πραγματικά, ενώ αυξάνει την εγχώρια κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει διχασμένη στο θέμα.
«Όταν πρόκειται για ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους στην εγχώρια αγορά, να τονώσουμε τη βαθιά επεξεργασία των πρώτων υλών», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με αξιωματούχους για να συζητήσουν την ανάπτυξη της ρωσικής Αρκτικής. .
«Θα αυξήσουμε επίσης την προσφορά ενεργειακών πόρων σε άλλες περιοχές του κόσμου όπου χρειάζονται πραγματικά».
Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση φταίει για την ενεργειακή κρίση που βιώνει επειδή δεν θα συνεργαστεί με τη Ρωσία.
«Η άρνηση αρκετών δυτικών χωρών να συνεργαστούν (με τη Ρωσία) κανονικά, μεταξύ άλλων όσον αφορά τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους… έχει ήδη χτυπήσει εκατομμύρια Ευρωπαίους, προκάλεσε πραγματική ενεργειακή κρίση», είπε.
«Φυσικά αντιμετωπίζουμε και προβλήματα, αλλά αυτό ανοίγει νέες ευκαιρίες».
Ο Πούτιν είπε επίσης ότι «μη φιλικές χώρες» κατέστρεψαν τις αλυσίδες εφοδιασμού στις περιοχές της Αρκτικής της Ρωσίας και ορισμένα έθνη δεν εκπλήρωσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, δημιουργώντας προβλήματα για τη Μόσχα.
Η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου σε «φιλικές χώρες σε οποιοδήποτε εύρος τιμών», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ στην εφημερίδα Izvestia την Τετάρτη, καθώς οι παραδοσιακοί αγοραστές αποφεύγουν τις ρωσικές προμήθειες, αναγκάζοντας τη Μόσχα να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.


Latest News

Οι ψηφιακοί νομάδες εκτοξεύουν το ΑΕΠ της Ισπανίας - Τι δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης
Είμαστε μια ελκυστική χώρα για εγκατάσταση, πράγμα το οποίο βοηθά στην παραγωγή υπηρεσιών από την Ισπανία, είπε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας

Τραμπ: Δεν θα εξαιρεθούν ο χάλυβας και το αλουμίνιο από τους δασμούς
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν σκοπεύει να δημιουργήσει εξαιρέσεις στο θέμα των δασμών του αλουμινίου και του χάλυβα

Τι θα συζητήσουν Τραμπ και Πούτιν την Τρίτη
Όλα όσα αποκάλυψε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επιστρέφοντας από Φλόριντα

Η Κίνα στοχεύει σε δυναμική τόνωση της κατανάλωσης -Τα μέτρα που ανακοίνωσε
Το σχέδιο προβλέπει δράσεις για την αύξηση των εισοδημάτων και της απασχόλησης και συνέχιση των μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας
![ΕΚΤ: Πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα με τα επιτόκια – Τι περιμένουν οι αναλυτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/lagarde-600x407.jpg)
Πόσο ακόμη θα μειώσει η ΕΚΤ τα επιτόκια - Η ανατροπή στις δημοσκοπήσεις [γραφήματα]
Πιο συντηρητικές είναι οι προβλέψεις αναλυτών και επενδυτών για τις επόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ - Τι καθορίζει τη στάση τους

Ιλον Μασκ: Η μεγάλη άνοδος και το ρίσκο της πτώσης
Η σημαντική μείωση των πωλήσεων της Tesla αποδίδεται περισσότερο στις πολιτικές του παρεμβάσεις και λιγότερο στον κινεζικό ανταγωνισμό

Πώς ο Τραμπ σπάει τα νεύρα των αγορών – Οι απώλειες 4 τρισ. των μετοχών του S&P 500 και τα κέρδη 13 δισ. του ΧΑ
Οι δασμοί επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα - Η αντιστροφή του «Trump trade» και η υπεραπόδοση των ευρωπαϊκών μετοχών

Από τον Balenciaga στον Gucci - Θα τα καταφέρει ο Ντέμνα Γκβασάλια;
Η προκλητική δουλειά του Ντέμνα για τον οίκο Balenciaga έθιξε πολλούς. Τώρα, καλείται να αποδείξει στον κόσμο της μόδας πως ήταν η σωστή επιλογή ως νέος επικεφαλής σχεδιαστή του οίκου Gucci.

Γιατί η Σουηδία επεκτείνει τις διαστημικές και αμυντικές δυνατότητές της
Η Σουηδία εξακολουθεί να εκτιμά τη συνεργασία με την Ουάσιγκτον, αλλά υποστηρίζει έναν ισχυρότερο ευρωπαϊκό πυλώνα του ΝΑΤΟ

Στην Tesla φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσει αντίποινα για τους δασμούς Τραμπ
Οι δηλώσεις της Tesla αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων σχετικά με τους δασμούς του Τραμπ