Η Ρωσία μπορεί εύκολα να ανακατευθύνει τις εξαγωγές των τεράστιων ενεργειακών της πόρων μακριά από τη Δύση σε χώρες που τους χρειάζονται πραγματικά, ενώ αυξάνει την εγχώρια κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν επιβάλει απαγορεύσεις στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει διχασμένη στο θέμα.

«Όταν πρόκειται για ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα, θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την κατανάλωσή τους στην εγχώρια αγορά, να τονώσουμε τη βαθιά επεξεργασία των πρώτων υλών», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με αξιωματούχους για να συζητήσουν την ανάπτυξη της ρωσικής Αρκτικής. .

«Θα αυξήσουμε επίσης την προσφορά ενεργειακών πόρων σε άλλες περιοχές του κόσμου όπου χρειάζονται πραγματικά».

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση φταίει για την ενεργειακή κρίση που βιώνει επειδή δεν θα συνεργαστεί με τη Ρωσία.

«Η άρνηση αρκετών δυτικών χωρών να συνεργαστούν (με τη Ρωσία) κανονικά, μεταξύ άλλων όσον αφορά τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους… έχει ήδη χτυπήσει εκατομμύρια Ευρωπαίους, προκάλεσε πραγματική ενεργειακή κρίση», είπε.

«Φυσικά αντιμετωπίζουμε και προβλήματα, αλλά αυτό ανοίγει νέες ευκαιρίες».

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι «μη φιλικές χώρες» κατέστρεψαν τις αλυσίδες εφοδιασμού στις περιοχές της Αρκτικής της Ρωσίας και ορισμένα έθνη δεν εκπλήρωσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, δημιουργώντας προβλήματα για τη Μόσχα.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου σε «φιλικές χώρες σε οποιοδήποτε εύρος τιμών», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ στην εφημερίδα Izvestia την Τετάρτη, καθώς οι παραδοσιακοί αγοραστές αποφεύγουν τις ρωσικές προμήθειες, αναγκάζοντας τη Μόσχα να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sony: Αυξημένα κέρδη τριμήνου λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming
Διεθνή |

Αυξημένα κέρδη για τη Sony λόγω αύξησης των εσόδων από το gaming

Το τρίμηνο του Δεκεμβρίου είναι μια βασική περίοδος για τη Sony, καλύπτοντας την εορταστική περίοδο αγορών που είναι συχνά μια κερδοφόρα περίοδος για τις εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

ΗΠΑ: Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» για σπάνιες γαίες
Διεθνή |

Από την Ουκρανία, μέχρι τη Γροιλανδία – Οι ωμοί εκβιασμοί Τραμπ και η «δίψα» των ΗΠΑ για σπάνιες γαίες

Κομβικές στην τεχνολογική ανάπτυξη, οι ανά τον κόσμο σπάνιες γαίες μπαίνουν στο «κάδρο» του αναθεωρητισμού του Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Κίνα