
Για καλό επιδημιολογικό περιβάλλον, στο οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθούνται τα πρωτόκολλα που προτείνουν οι ειδικοί, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Mega.
Με αφορμή την άρση των μέτρων που προβλέπεται από 1η Μαΐου, ο κ. Τζανάκης σχολίασε: «Προχωράμε σε ένα τέτοιο σχέδιο, η ζωή πρέπει να εκκινήσει ξανά, είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό περιβάλλον, το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει τη σημασία που είχε, έχει παίξει τον ρόλο του ωστόσο ως ένα βαθμό. Πρέπει να ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προτείνουν οι ειδικοί».
«Από επιστημονικής πλευράς η 4η δόση, δείχνει ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους άνω των 60 ετών για να μην νοσήσουν ξανά ή για πρώτη φορά. Η περαιτέρω προστασία είναι απαραίτητη για αυτή την ομάδα του πληθυσμού που ανεβάζει τους σκληρούς δείκτες. Ήταν οριακή η συζήτηση αυτό που έγινε γύρω από το εμβόλιο που τείναμε να αποδώσουμε τα πάντα ότι φταίει το εμβόλιο. Υπάρχουν παρενέργειες που έχουν τα εμβόλια, αλλά δεν πρέπει να τα αποδίδουμε όλα στο εμβόλιο, οι παρενέργειες είναι συγκεκριμένες», πρόσθεσε.
Για την πλατφόρμα εμβολιασμού ο κ. Τζανάκης δήλωσε: «Οι αποφάσεις που παίρνονται έχουν επιστημονική βάση. Οι μελέτες δείχνουν ότι η ωφέλεια που έχει στους κάτω των 50 ετών, είναι μηδαμινή και αυτό έχει συνέπειες στην ιατρική κοινότητα. Δεν μπορείς να υποβάλεις σε μία ιατρική πράξη κάποιον άνθρωπο που δεν ωφελείται από αυτό και δεν συστήνεται προς το παρόν. Βάσει των μελετών οι περισσότερο ευάλωτοι είναι οι άνω των 60 ετών».
«Η μάσκα είναι το σοβαρότερο μέσο για να αποφύγουμε την μόλυνση. Να τη φοράμε όπου νιώθουμε ανασφάλεια, στο σούπερ μάρκετ, ή σε χώρους με συνωστισμό. Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα πολύ καλό Πάσχα, αλλά με προσοχή και τήρηση των μέτρων», κατέληξε λέγοντας.


Latest News

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση

Η Nissan σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ λόγω δασμών
Πέρυσι, η Nissan παρήγαγε σχεδόν 525.600 οχήματα στις ΗΠΑ αρκετά μακριά απο τη δυνατότητα του ενός εκατομμυρίου που έχουν οι εγκαταστάσεις της

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μπάρα πρωτεΐνης
Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει για την ανάκληση προϊόντος στο οποίο ανιχνεύτηκε γλουτένη, ενώ στη συσκευασία αναγράφεται ότι είναι «χωρίς γλουτένη»

Η «μάχη» του χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η σημασία του
Τι δεν είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και ποια η σχέση του με το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Η σημασία του χρόνου ανακοίνωσης και η προθεσμία της ΕΕ

Βρέθηκε η ισχυρότερη ένδειξη εξωγήινης ζωής από το τηλεσκόπιο James Webb
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένας γιγαντιαίος πλανήτης σε απόσταση 124 ετών φωτός από τη Γη έδωσε την ισχυρότερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι μπορεί να υπάρχει εξωγήινη ζωή

Οπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι - Σε ισχύ έκτακτα μέτρα
Με σχεδόν 100% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία καθώς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Γεμάτα και τα ΚΤΕΛ – Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Ουκρανία: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες σε επίθεση της Ρωσίας
Χτυπήθηκαν σπίτια και δημόσια κτίρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ, δημοσιοποιώντας προκαταρκτικό απολογισμό που έκανε λόγο για δύο νεκρούς και 16 τραυματίες

Τοπικές λασποβροχές και θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς τη Μ. Πέμπτη
Πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι το Πάσχα – Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Μαλδίβες: «Μπλόκο» σε είσοδο Ισραηλινών στη χώρα ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
«Οι Μαλδίβες δηλώνουν εκ νέου την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό αγώνα» ανέφερε σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του προέδρου της νησιωτικής χώρας, Μοχάμεντ Μουίζου.