Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, το ΧΑ άντεξε για άλλη μια φορά τις πιέσεις των ρευστοποιήσεων μαζεύοντας τις πρωινές απώλειες και το ενδοσυνεδριακό -1,12% του Γενικού Δείκτη.

Έτσι, εκείνος έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,36% στις 920,81 μονάδες, μετά από 5 εναλλαγές προσήμου και με μια ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα 91 εκατ. ευρώ.

Ακόμα σημαντικότερη κρίνεται η τεχνική εικόνα, καθώς τη προχθεσινή υπέρβαση στην ανοδική σφήνα και το κλείσιμο πάνω από τις 908 μονάδες ήρθε να επιβεβαιώσει το πισωπάτημα στις 907 (χαμηλό 906,87), ώστε να βρισκόμαστε αφενός σε θετική περιοχή, αφετέρου με πολλά καύσιμα για την υπέρβαση προς τις 955.

Και μιλώντας για υπέρβαση, είναι άξιο παρατήρησης το γεγονός ότι ο ΓΔ είναι ο μόνος χρηματιστηριακός δείκτης σε Ευρώπη και ΗΠΑ που συντηρείται με κέρδη από την αρχή του χρόνου (+3,2%), έχοντας μάλιστα πολύ μεγάλη διαφορά από τους λοιπούς: ο Nasdaq100 στο -13,2%, ο S&P500 στο -6,4%, ο DAX40 στο -10,8%, κ.ο.κ.

Πρωταγωνιστής στο χθεσινό έργο ήταν η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής από πλευράς απόδοσης με υψηλό πρόσημο +4,04% και επίτευξη νέων ιστορικών υψηλών, και από πλευράς στάθμισης οι ΕΤΕ και ΑΛΦΑ με τους υψηλότερους ημερήσιους όγκους 13 και 10 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News