Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και στο μέτωπο της Ουκρανίας, κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διατηρώντας την επιφύλαξή τους στις μεγάλες κινήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με οριακά κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των ταξιδίων να καταγράφει άνοδο 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,28% στις 7.559 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,25% στις 14.111 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,69% στις 6.587 μονάδες.

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την της απόφαση για τη νομισματική πολιτική σήμερα, με τις αγορές να μην αναμένουν ακόμη καμία αλλαγή στα επιτόκια. Ωστόσο αναμένουν Διοικητικό Συμβούλιο να υιοθετήσει έναν πιο επιθετικό τόνο και να θέσει τα θεμέλια για σύσφιξη της πολιτικής το καλοκαίρι, καθώς ο πληθωρισμός της ευρωζώνης βρίσκεται σε υψηλό ρεκόρ.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη παρακολουθούν επίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο δέχθηκε επίθεση και καταστράφηκε από ουκρανικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα νωρίς την Πέμπτη, αναγκάζοντας ολόκληρο το πλήρωμα να το εκκενώσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές