Μία νέα δυνατότητα πιστωτικής διευκόλυνσης ενέκρινε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με σκοπό να βοηθηθούν χώρες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και χώρες με ευαίσθητα μεσαία εισοδήματα στην αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και οι πανδημίες.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε την έγκριση του ταμείου πιστώσεων (The Resilience and Sustainability Trust) σε μία ανακοίνωσή της, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αναφέροντας ότι αυτό θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με την ίδια, η νέα υπηρεσία χρηματοδότησης θα ενισχύσει το αποτέλεσμα της διάθεσης των 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων (596,06 δισεκατομμυρίων ευρώ) που διατέθηκαν την προηγούμενη χρονιά από τα πρόσθετα αποθεματικά συναλλάγματος του ΔΝΤ, επιτρέποντας στις πλουσιότερες χώρες να διαθέσουν τα αποθεματικά συναλλάγματος έκτακτης ανάγκης που διαθέτουν σε χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο στόχος του ΔΝΤ είναι η ίδρυση ενός ταμείου πιστώσεων με ελάχιστα διαθέσιμα 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Green |

Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της

Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028

Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Κλιματική αλλαγή |

Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων

Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση