Η Steinway Musical Instruments Holdings, μία εταιρεία κατασκευής πιάνων με ιστορία που ξεπερνά τα 169 χρόνια και η οποία ιδρύθηκε από Γερμανό μετανάστη στη Νέα Υόρκη, κατέθεσε αίτηση εισαγωγής στο χρηματιστήριο μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα την επίσημη κατάθεση της αίτησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Της προσφοράς ηγούνται οι Goldman Sachs Group Inc., Bank of America Corp. και Barclays Plc.

Η Steinway αναφέρει ότι οι δαπάνες για είδη πολυτελείας παρέμειναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τις καθαρές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 30% από έτος σε έτος το 2021 στα 538 εκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 14% στα 59 εκατομμύρια δολάρια. «Πολλοί μεγάλοι της μουσικής έχουν υποστηρίξει την ποιότητα των οργάνων μας και χρησιμοποιούν προσωπικά τα όργανά μας στις πιο λαμπερές σκηνές», ανέφερε η εταιρεία στο ενημερωτικό δελτίο.

Την Steinway ανέλαβε το 2013 η επενδυτική εταιρεία Paulson έχοντας προσελκύσει μέχρι σήμερα αρκετές προτάσεις εξαγοράς όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας προσφοράς ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την κινεζική κρατική εταιρεία China Poly Group Corp. το 2016.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε, τα έσοδα της προσφοράς θα διατεθούν σε μετόχους που πωλούν, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Paulson, Τζον Πόλσον, ο οποίος θα ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ της δύναμης ψήφου της εταιρείας μετά την εισαγωγή.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1853, σε μία σοφίτα στο Μανχάταν, από τον Henry Engelhard Steinway. Τα εργοστάσιά της βρίσκονται στην Αστόρια και το Αμβούργο της Γερμανίας ενώ οι τιμές ενός πιάνου με ουρά της Steinway κυμαίνονται από 60.000 έως 340.000 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή