Το μεγάλο αφεντικό της Tesla , Ίλον Μασκ, ξαναχτύπησε υποβάλλοντας αυτή τη φορά προσφορά χωρίς προηγούμενο για επιθετική εξαγορά του Twitter έναντι περίπου 43 δις δολ.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με προσωπική περιουσία περίπου 260 δισ. δολ. πρότεινε να προσφέρει 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, τιμή που είναι υψηλότερη («premium») κατά 38% από το κλείσιμο την 1 Απριλίου. Εκείνη ήταν η τελευταία ημέρα πριν να δημοσιοποιηθεί ότι ο ίδιος είχε αποκτήσει ήδη ποσοστό 9% στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Μασκ ανέφερε ότι αυτή είναι «η καλύτερη και η τελευταία του προσφορά» και πως εάν δεν γίνει δεκτή θα επανεξετάσει τη θέση του ως μέτοχος του Twitter. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό θέλει να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή της.
Ο δρόμος για την κίνηση αυτή του Μασκ άνοιξε μετά την επίσης αιφνίδια απόφασή του να μην να μην συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter όπως του είχε προταθεί από την εταιρεία.
Η απόφαση αυτή έκπληξη από τον Μασκ αλλάζει ξανά τα δεδομένα για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και πυροδοτεί νέες θεωρίες για το μέλλον του Twitter. Ο Μασκ με προσωπική περιουσία 260 δις δολαρίων, ποσό που ξεπερνά ακόμη και το ΑΕΠ της Ελλάδος, από τη στιγμή που δεν είναι μέλος του ΔΣ του Twitter δεν δεσμεύεται να μην έχει ποσοστό πάνω από 14,9% σε αυτό. Πρόσφατα ο Μασκ είχε αναφέρει ότι σκέφτεται να φτιάξει δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης μετά από αυτή την εξέλιξη εκτινάχθηκαν κατά 18%.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla και της διαστημικής εταιρείας Space X, έχει ήδη καταθέσει την προσφορά στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.
- Διαβάστε σχετικά: Χρονολόγιο – Πώς ο Ίλον Μασκ έφτασε στην πρόταση των 41,39 δισ.
Ο Μασκ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς φαν του Twitter, συχνά δημοσιεύει memes και «πειράζει» τους περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους του @elonmusk. Έχει μιλήσει αρκετές φορές για τις αλλαγές που θα ήθελε να κάνει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και η εταιρεία τού πρόσφερε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του, η οποία τον έκανε τον μεγαλύτερο μεμονωμένο μέτοχο.
Μάλιστα, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Twitter, Μπρετ Τέιλορ, δήλωσε ότι «από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της». Πρόσθεσε δε ότι «το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία», δίνοντας το στίγμα των αλλαγών που θέλει να φέρει.
Αφού δημοσιοποιήθηκε το μερίδιό του, ο Μασκ άρχισε αμέσως να απευθύνει έκκληση στους συναδέλφους του για πιθανές κινήσεις, από τη μετατροπή των κεντρικών γραφείων του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο σε καταφύγιο αστέγων και την προσθήκη ενός κουμπιού επεξεργασίας για tweets έως τη χορήγηση σημείων αυτόματης επαλήθευσης σε χρήστες premium.
“Από τότε που έκανα την επένδυσή μου, συνειδητοποιώ τώρα ότι η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα εξυπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της. Το Twitter πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία”, δήλωσε ο Μασκ σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Twitter, Μπρετ Τέιλορ.
Latest News
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατακρίνει την Apple για έλλειψη καινοτομίας
O Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε για την Apple, μεταξύ άλλων , πως «Δεν έχουν εφεύρει κάτι σπουδαίο εδώ και καιρό»
Γιατί 1 στους 4 Αμερικάνους αποφεύγουν την Τεχνολογία Tesla
Είναι εξαιρετικά σπάνια η εμπλοκή ενός επιχειρηματία τόσο ανοιχτά στην πολιτική με τρόπο που να οδηγεί σε μποϋκοτάζ της Tesla
Γιατί η Meta έπρεπε να «υποκλιθεί στον Τραμπ» πριν από την ορκωμοσία του
Η Meta έχει πολλά να διακινδυνεύσει, γι' αυτό και επαναπροσδιορίζει τη θέση της ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις - Τι κάνει τώρα με τον Τραμπ
Η Google αλλάζει τον τρόπο που μαθαίνουμε τις ειδήσεις – Τι είναι η λειτουργία «Daily listen»
Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο ενημέρωσης των χρηστών.
Στη «Silicon Valley» της Ταϊβάν - Εκεί που χτυπά η καρδιά της τεχνολογίας
Το νέο επιστημονικό πάρκο εισφέρει το 6% του ΑΕΠ της Ταϊβάν - Στο Σίντσου έχουν εγκατασταθεί εκατοντάδες τεχνολογικές επιχειρήσεις
Η Τεχνητή νοημοσύνη κατά της φοροδιαφυγής - Το σχέδιο της ΑΑΔΕ
Η εφορία δημιουργεί ενιαίο προφίλ για κάθε φορολογούμενο - Οι άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου
Οργή στη Nvidia για τους επικείμενους περιορισμούς Μπάιντεν στις εξαγωγές μικροτσίπ
Η Nvidia είναι ο κορυφαίος πωλητής των λεγόμενων επιταχυντών τεχνητής νοημοσύνης και θα επηρεαστεί από τα νέα μέτρα
«Ανεβαίνει» ο ανταγωνισμος ανάμεσα στη Blue Origin και τη SpaceX - Την Κυριακή η εκτόξευση του πυραύλου New Glenn
Με ύψος 30 ορόφων, ο New Glenn αποτέλεσε βασικό στόχο της Blue Origin και επιδιώκει να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από τον Falcon 9 της SpaceX
Αντίστροφη μέτρηση για το TikTok στις ΗΠΑ - Ο «τελικός» στο Ανώτατο Δικαστήριο
TikTok και ByteDance αμφισβητούν τον νόμο που υποχρεώνει την πώληση της πλατφόρμας έως τις 19 Ιανουαρίου ή το «λουκέτο»
Τα μεγαλύτερα έσοδα από το 1994 κατέγραψε το 2024 η TSMC
Οι μετοχές της TSMC που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν έχουν αυξηθεί κατά 88% τους τελευταίους 12 μήνες