
Με στόχο την προβολή προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας που προσφέρουν στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και την περαιτέρω προώθησή τους στις διεθνείς αγορές, οι Υπηρεσίες ΕΟΤ Κύπρου και Γερμανίας υλοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες αντίστοιχα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες από τις δύο χώρες.
Οι «πόλεις των λιμνών»
Συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις 10 Απριλίου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου διοργάνωσε fam trip για πέντε Κύπριους δημοσιογράφους στις πόλεις των λιμνών, Ιωάννινα και Καστοριά, σε συνεργασία με τους Δήμους Ιωαννιτών και Καστοριάς, την Aegean Airlines και την εταιρία Wise Ram. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι συμμετέχοντες με τη συνοδεία του προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ, Πέτρου Σαγάνα, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο παραλίμνιο μέτωπο των δύο πόλεων και στις δύο λίμνες, να ξεναγηθούν σε μουσεία (Μουσείο Αργυροτεχνίας και Μουσείο Αλή Πασά στα Ιωάννινα και Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς), να επισκεφθούν σημαντικά αξιοθέατα (όπως το Κάστρο των Ιωαννίνων, καθώς και το Ενυδρείο, το Αρχοντικό Τσιατσιαπά και το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά), θρησκευτικά μνημεία και τοπικά οινοποιεία (οινοποιείο Στεργίου), αλλά και να γνωρίσουν χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας των δύο περιοχών.
Επίσης, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ, και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γεώργιο Λώλη, καθώς και με τον δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντζίδη, και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αθανάσιο Ρίμο.
Στην Αθήνα
Εξάλλου, στο διάστημα 7-10 Απριλίου την Αθήνα επισκέφθηκαν δώδεκα εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών γραφείων, στο πλαίσιο fam trip που πραγματοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας με τη συνεργασία του Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik, της Lufthansa, της Περιφέρειας Αττικής και της αλυσίδας ξενοδοχείων Grecotel.
Στην έναρξη του προγράμματος επίσκεψης έλαβε χώρα ενημερωτικό workshop με αναλυτικές παρουσιάσεις των εκπροσώπων-διοργανωτών σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια, οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες, τους οποίους συνόδευαν η Αρετή Πρίνου από την Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Willy Scharnow, ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα μνημεία του, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και γνώρισαν από κοντά την αθηναϊκή ριβιέρα έως το Σούνιο, με ενδιάμεση στάση στη λίμνη της Βουλιαγμένης.


Latest News

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους

Γιατί οι Ευρωπαίοι ακυρώνουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ
Οι διεθνείς επισκέπτες μένουν μακριά καθώς αυξάνεται η πολιτική και οικονομική ένταση

Τι συμβαίνει με το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» και τις επενδύσεις Δουζόγλου
To 2022 η διεθνής αλυσίδα Hilton και το επενδυτικό «όχημα» SCD Group LTD του κ. Δουζόγλου, συμφώνησαν να συνεργαστούν στο ιστορικό Πεντελικόν της Κηφισιάς

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα - Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί
Τι δείχνουν τα στοιχεία της FedHATTA για τις κρατήσεις το Πάσχα