
Εν μέσω έντασης συνεχίζεται η διαδικασία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο καταστατικό. Μάλιστα λίγο νωρίτερα η εσωκομματική μειοψηφία «Ομπρέλα» τίναξε στον αέρα τη διαδικασία στην τελική του ευθεία καθώς απείλησε με αποχώρηση από το συνέδριο εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία της με τον τρόπο εγγραφής νέων μελών.
Συγκεκριμένα, η Ομπρέλα κατέθεσε τροπολογίες για το καταστατικό. Μία από αυτές τις τροπολογίες προβλέπε για την εγγραφή μελών την αυτοπρόσωπη παρουσία και όχι την ηλεκτρονική εγγραφή (isyriza) όπως προβλέπεται στην πρόταση της επιτροπής καταστατικού.
Η ψηφοφορία που ακολούθησε για τις τροπολογίες επαναλήφθηκε δύο φορές με ανάταση χειρός, ωστόσο δεν μπορούσε να εξαχθει ασφαλές συμπέρασμα. Με παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη ΤΖανακόπουλου έγινε προσπάθεια να εκτονωθεί το κλίμα, και προτάθηκε να ψηφιστούν και αυτές οι τροπολογίες, στις 15 Μαΐου, μαζί με την ψηφοφορία για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση του κόμματος. Να στηθεί κάλπη εκείνη την ώρα, δεν ήταν δυνατό, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί σύνεδροι, είχαν ήδη αποχωρήσει.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε μια πρόταση συμβιβασμού ζητώντας να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το υπάρχον καταστατικό και να πραγματοποιηθεί ένα καταστατικό συνέδριο.
Λόγω της έντασης που προκλήθηκε παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη για καταστατικό συνέδριο,καθώς το ζήτημα του καταστατικού μπορεί να συζητηθεί σε διαρκές συνέδριο, κομματικά καθώς ούτως ή άλλως όσοι προσέλθουν στις κάλπες της 15ης Μαΐου, θα έρθουν με φυσική παρουσία, συνεπώς θα πληρείται ο όρος της αυτοπρόσωπης συμμετοχής.


Latest News

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 30 Μαρτίου
Η αλλαγή ώρας από χειμερινή σε θερινή προβλέπεται στην οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ της 19ης Ιανουαρίου 2001

Ηλεκτροσόκ
Το σχέδιο της ΔΕΗ προβλέπει έναν χώρο mega data center 300 MW που σε δεύτερο χρόνο μπορεί να φτάσει το 1 GW

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Άστατος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία
![Ρωσία: Επιθέσεις και σαμποτάζ στην Ευρώπη [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ukraine-3-600x337.jpg)
Eπιθέσεις και σαμποτάζ στην Ευρώπη, που καταλογίζουν στη Ρωσία [γράφημα]
Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία και τους αντιπροσώπους της ότι διοργάνωσαν δεκάδες επιθέσεις και άλλα επεισόδια σε όλη την Ευρώπη μετά την εισβολή στην Ουκρανία το 2022.

Κόκκινο πανί οι δηλώσεις του Νίκου Τσάφου - Πυρ της αντιπολίτευσης
Κόκκινο πανί για την αντιπολίτευση ο Νίκος Τσάφος- Στο στόχαστρο δημόσιες αναφορές του περί ύπαρξης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου

Γιατί η Southwest Airlines «στράβωσε» με την αντιστάθμιση κινδύνου στα καύσιμα
Η Southwest Airlines, μοναδική στον κλάδο των αερομεταφορών για τη συνεχιζόμενηδέσμευσή της στην αντιστάθμιση, λέει ότι το πρόγραμμα ήταν πολύ δαπανηρό

Τέσσερις προτάσεις Τσίπρα για μια νέα δημοσιονομική αρχιτεκτονική της ΕΕ
«Η Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξει την ειρήνη με τους καλύτερους δυνατούς όρους», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του διάλεξη στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Harvard

Bain & Company: Ποιοι παράγοντες οδηγούν σε επιβράδυνση των στόχων net-zero στον κλάδο της ενέργειας
Τι αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα «2025 Energy & Natural Resources Executive Survey» της Bain & Company

Η Chevron και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Τι σημαίνει διπλωματικά η εκδήλωση ενδιαφέροντος της Chevron και οι επόμενοι σταθμοί στα ελληνοτουρκικά

Τενερίφη 1977: Η ανείπωτη αεροπορική τραγωδία με εκατοντάδες νεκρούς
Πώς συνέβη η μεγαλύτερη τραγωδία στα χρονικά της αεροπλοΐας