Εκροές αξίας 14,5 δισ. δολαρίων από τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια παγκοσμίως σημειώθηκαν την εβδομάδα 6-13 Απριλίου, σύμφωνα με την Refinitiv Lipper. Οι επενδυτές απέσυραν τα κεφάλαια τους λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομική ανάπτυξη η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

Την προηγούμενη εβδομάδα η γερακίσια στροφή της Fed είχε ως αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να βρεθεί στο επίπεδο υψηλότερο τριετίας. 

Εν τω μεταξύ, στα υψηλότερα επίπεδα από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης Ρέιγκαν εκτινάχθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στιςΗΠΑ τον Μάρτιο, και διαμορφώθηκε στο 8,5% ελαφρώς πάνω από τη εκτίμηση των αναλυτών για ποσοστό 8,4%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο ΔΤΚ εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 6,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Πρόκειται για τα υψηλότερα ποσοστά από τον Δεκέμβριο του 1981.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή τα ομολογιακά κεφάλαια των ΗΠΑ παρουσίασαν τεράστιες εκροές ύψους 12,57 δισ. δολαρίων. Οι επενδυτές πούλησαν επίσης ευρωπαϊκά και ασιατικά αμοιβαία κεφάλαια ύψους 2,99 δισ. δολαρίων και 0,42 δισ. δολαρίων, αντίστοιχα.

Καθαρές εκροές σημειώθηκαν και στα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια αξίας 11,04 δισ. δολαρίων. Σε κλαδικό επίπεδο στα μετοχικά αμοιβαία που επεδύουν στον χρηματοοικονομικό τομέα  οι εκροές ανήλθαν σε 1,64 δισ. δολάρια. Στον αντίποδα τα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε αμυντικούς κλάδους ενισχύθηκαν με νέα κεφάλαια με την κατηγορία των αμοιβαίων που επενδύουν σε βασικά καταναλωτικά αγαθά να σημειώνει εισροές 0,6 δισ. δολάρια και το ίδιο ποσό ενίσχυσε και την κατηγορία των αμοιβαίων που επενδύουν σε εταιρείες  κοινής ωφέλειας. 

Τέλος εκροές σημειώθηκαν και στα αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν στην χρηματογορά οι οποίες ανήλθαν σε 40,3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές