Με σταθεροποιητικές τάσεις εισέρχεται στην καρδιά των εταιρικών ανακοινώσεων η Wall Street, η οποία μετά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής (των Καθολικών), κινείται με μικρές αλλά και μικτές διακυμάνσεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,37% στις 34.578 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,21% στις 4.401 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,21% στις 13.323 μονάδες.

Αν και υπάρχουν αγοραστικές δυνάμεις στην αγορά, η νέα άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου έχει ανακόψει μεγάλο μέρος αυτών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει φτάσει σε νέο υψηλό τριών ετών, στο 2,884%. Η απόδοση ήταν στο 1,71% στην έναρξη του Μαρτίου, αλλά εκτινάχθηκε υψηλότερα καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ υιοθέτησε μια πιο επιθετική στάση νομισματικής πολιτικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές των εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Meta Platforms, Apple και Microsoft, σημειώνουν πτώση, καθώς είναι ο κλάδος που κατεξοχήν επηρεάζεται από την άνοδο του κόστους δανεισμού στην αγορά ομολόγων. Επίσης, οι μετοχές της Didi σημειώνουν απώλειες 18,7%, αφού ανέφερε πτώση 12,7% στα έσοδα του τέταρτου τριμήνου χρήσης.

Από την άλλη, στο +1,3% βρίσκεται η Bank of America, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη ανά μετοχή σημείωσαν πτώση 13% στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Τόσο οι αναλυτές όσο και η αγορά ανέμεναν ότι θα κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η Wall Street βρίσκεται πλέον στη καρδιά των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τους επενδυτές να αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην καθοδήγηση, ειδικά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διαχειρίζονται τα αυξανόμενα κόστη. Η μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε αύξηση 8,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το ταχύτερο ετήσιο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 1981.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street