Bank of America: Μικρότερη των προβλέψεων η πτώση στα κέρδη

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική δέχθηκαν πλήγμα

Bank of America: Μικρότερη των προβλέψεων η πτώση στα κέρδη

Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη της Bank of America Corp το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η επιβράδυνση των παγκόσμιων συναλλαγών επηρέασε τις επιχειρήσεις της επενδυτικής τραπεζικής.

Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ επωφελήθηκαν το περασμένο έτος από μια έκρηξη στη σύναψη συμφωνιών, αφού η Federal Reserve διοχέτευσε ρευστότητα στις κεφαλαιαγορές για να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

Φέτος, ωστόσο, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική δέχθηκαν πλήγμα καθώς οι εταιρείες καθυστέρησαν τις εξαγορές και τις εισαγωγές στο χρηματιστήριο εν μέσω αύξησης της αστάθειας στις αγορές μετοχών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από άποψη ενεργητικού απελευθέρωσε 362 εκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά της που είχε διαθέσει για επισφαλή δάνεια.

Η τράπεζα ανέφερε αύξηση 9% στα έσοδα από καταναλωτικές τραπεζικές εργασίες στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο.

Τα κέρδη μειώθηκαν στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 80 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 7,56 δισεκατομμύρια δολάρια ή 86 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδος 75 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την εκτίμηση της IBES της Refinitiv.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο