Πτωτικά κινήθηκαν τα κέρδη της Bank of America Corp το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η επιβράδυνση των παγκόσμιων συναλλαγών επηρέασε τις επιχειρήσεις της επενδυτικής τραπεζικής.

Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ επωφελήθηκαν το περασμένο έτος από μια έκρηξη στη σύναψη συμφωνιών, αφού η Federal Reserve διοχέτευσε ρευστότητα στις κεφαλαιαγορές για να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

Φέτος, ωστόσο, τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική δέχθηκαν πλήγμα καθώς οι εταιρείες καθυστέρησαν τις εξαγορές και τις εισαγωγές στο χρηματιστήριο εν μέσω αύξησης της αστάθειας στις αγορές μετοχών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από άποψη ενεργητικού απελευθέρωσε 362 εκατομμύρια δολάρια από τα αποθεματικά της που είχε διαθέσει για επισφαλή δάνεια.

Η τράπεζα ανέφερε αύξηση 9% στα έσοδα από καταναλωτικές τραπεζικές εργασίες στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο.

Τα κέρδη μειώθηκαν στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 80 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 7,56 δισεκατομμύρια δολάρια ή 86 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδος 75 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την εκτίμηση της IBES της Refinitiv.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή