![Διαδικτυακή απάτη: 187 τα θύματα και 53.000 ευρώ η λεία του δράστη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/04/kartoula-1024x683-768x512-1.jpg)
Απάτη σε βάρος δεκάδων ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου ανά την Ελλάδα, με υποτιθέμενες πωλήσεις προϊόντων, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας άνδρας, 31 ετών, ο οποίος εμφανιζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης, μέσω της οποίας διαφήμιζε στο Διαδίκτυο διάφορα εμπορικά προϊόντα με δέλεαρ τις ανταγωνιστικές τιμές.
Δεν παρέλαβαν ποτέ τις παραγγελίες τους
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνολικά 187 χρήστες του διαδικτύου προέβησαν κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του 2021 σε αγορές προϊόντων είτε με πιστωτικές κάρτες είτε με κατάθεση του τιμήματος σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας, χωρίς όμως να παραλάβουν ποτέ τις παραγγελίες τους.
Το ύψος της απάτης υπολογίζεται σε πάνω από 53.000 ευρώ.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Δείτε Live τη συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη για την Κεφαλαιαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/hatzidakis-600x398.jpeg)
Δείτε Live τη συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη για την Κεφαλαιαγορά
Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
![Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ofeiles-1-600x352.jpg)
Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς την αγορά
Οι περισσότερες οφειλές αφορούν τον τομέα της υγείας καθώς το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων ανήλθε σε 1,16 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ στα 208 εκατ. ευρώ
![ΚΕΦΙΜ: Στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/xrimata3-2-600x473.jpg)
Ουραγός η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο – Η μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Οι χώρες με την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ είναι η Ολλανδία και η Μάλτα, ενώ χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Πολωνία, και η Βουλγαρία.
![Aκίνητα: Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/akinitaagora-1-600x337.jpg)
Οι top περιοχές στην Ελλάδα για «πλούσια πορτοφόλια» [πίνακες]
Τι δείχνουν τα στοιχεία του οίκου Greece Sotheby's International Realty για τα ακίνητα στην Ελλάδα
![Ακίνητα: Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_anakainizo1-600x352.png)
Ανακαίνιση κατοικιών με επιδότηση έως 8.100 ευρώ - Οι προϋποθέσεις
Ανοίγει στις 21 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα του «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» - Οι τέσσερις αλλαγές που δίνουν μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους
![Wood: Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά… υπάρχουν «αγκάθια»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_greek_economy55-768x450-2-1-600x352.png)
Wood: Η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά… υπάρχουν «αγκάθια»
Οι δαπάνες των νοικοκυριών υστερούν σε σχέση με αυτό που θα περιμέναμε να δούμε, επισημαίνει η Wood
![Βιομηχανική παραγωγή: Άλμα 5,8% τον Δεκέμβριο του 2024 – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/biom-600x375-1.jpg)
Αλμα 5,8% στην βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Ποιος κλάδος καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σύμφωνα με τα στοιχεία
![EY Ελλάδος: Συνεργασία με το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/opa3-600x400.jpg)
Συνεργασία της EY Ελλάδος και του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ
Οι δύο οργανισμοί, μέσω του πενταετούς μνημονίου συνεργασίας, εκφράζουν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν την ήδη εκτεταμένη συνεργασία τους, καθώς και να συντονίσουν τη δράση τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος,
![ManpowerGroup: Οι παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της απασχόλησης το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/ergazomenoi-1-600x400.jpg)
ManpowerGroup: Οι παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της απασχόλησης το 2025
Ποιες τάσεις διαμορφώνουν τον κόσμο της απασχόλησης
![Ενοίκια: Στα ύψη οι τιμές – Οι πέντε πιο ακριβές περιοχές [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia242-600x352.png)
Με «σπασμένα φρένα» οι τιμές στα ενοίκια - Οι πέντε περιοχές - «φωτιά» [πίνακες]
Κατακόρυφα έχουν ανέβει οι τιμές στα ενοίκια - «Άπιαστο όνειρο» αποτελεί η αναζήτηση κατάλληλου και προσιτού ακινήτου