Η κινεζική εταιρεία τεχολογίας vivo ανακοίνωσε την επίσημη είσοδό της στην ελληνική αγορά με την ίδρυση γραφείου στην Αθήνα.

Η vivo είναι περισσότερο γνωστή για τα smartphones που κατασκευάζει, τα οποία συνδυάζουν σχεδιασμό υψηλής αισθητικής, ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών και διάθεση σε προσιτές τιμές.

Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχει πετύχει πωλήσεις 400 εκατομμυρίων συσκευών, σε όλο τον κόσμο. Η κινεζική εταιρεία διατηρεί την πρώτη θέση στην αγορά της Κίνας και έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 αγορές, με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 9%, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας ερευνών Canalys.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά στην παράδοση 5G smartphones, κατέχει σταθερά την τρίτη θέση με 12,9% μερίδιο αγοράς. Η ευρωπαϊκή της παρουσία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019 με την ίδρυση γραφείου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στα τεχνολογικά της επιτεύγματα περιλαμβάνονται το πρώτο smartphone με ενσωματωμένο chipset ήχου hi-fi (vivo X1), το πιο λεπτό smartphone στον κόσμο (vivo X5 Max), το πρώτο smartphone με τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη (vivo X20Plus UD). Με βάση το πρωτότυπο smartphone APEX, το 2018 η εταιρεία κυκλοφόρησε το vivo NEX, το πρώτο smartphone χωρίς πλαίσιο, με αναδυόμενη selfie κάμερα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, από τον Μάιο θα ξεκινήσει η διάθεση στην ελληνική αγορά συσκευών στη μεσαία και high-end κατηγορία συσκευών smartphones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη