«Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι καλύτερο να παράγουμε φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα παρά να το αγοράζουμε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν». Αυτό δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν ανακοινώνοντας τον προσανατολισμό της δανική κυβέρνησης να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα για ένα διάστημα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ενέργειας και Κλίματος της χώρας Νταν Γιόργκενσεν δήλωσε ότι η Δανία θα μπορούσε να ενισχύσει την παραγωγή φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη Βόρεια Θάλασσα κατά 25%.

Η ίδια επεσήμανε ότι η Δανία θα μπορούσε ουσιαστικά να ανεξαρτητοποιηθεί σε σχέση με το ρωσικό φυσικό αέριο το επόμενο έτος, προμηθευόμενη από τη Βόρεια Θάλασσα.

Πρόσθεσε, όμως, ότι «επειδή είμαστε μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου φυσικού αερίου, χρειάζεται και οι άλλες χώρες να ανεξαρτητοποιηθούν αντίστοιχα».

Ακόμη, η Δανία σχεδιάζει να αυξήσει δραστικά την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς να καθιερώσει ενιαίο φόρο άνθρακα στις εκπομπές των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση της Δανίας έχει θέσει στόχο να τετραπλασιάσει την παραγωγή από την αιολική και ηλιακή ενέργεια που παράγεται από επίγειες μονάδες μέσα σε οκτώ χρόνια και να ενισχύσει την υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας από ένα έως τέσσερα γιγαβάτ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή