
Το λουκέτο στη Σαγκάη συνεχίζεται με τις πληροφορίες να υποδηλώνουν έναν ακόμη μήνα περιορισμών. Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού έχουν οδηγήσει μεγάλα ναυπηγεία σε lockdown. Οι κινεζικές αρχές διέταξαν τα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding, Jiangnan Shipyard και Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding να σταματήσουν τις εργασίες τους από τα τέλη Μαρτίου και πολλοί πλοιοκτήτες έχουν προειδοποιηθεί ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις νεότευκτων, αναφέρει ο ναυλομεσιτικός οίκος Xclusiv.
Ακυρώσεις
Παράλληλα οι ακυρώσεις προσεγγίσεων πλοίων στο λιμάνι της Σαγκάης αναμένεται να αυξηθούν εάν το lockdown της πόλης παραμείνει σε ισχύ. Οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν έχουν ακόμη παραλείψει το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, το οποίο ως επί το πλείστον παραμένει σε μεγάλο βαθμό λειτουργικό, σύμφωνα με το Sea-Intelligence. Αυτό οφείλεται στο ότι τα πλοία μπορούν ακόμα να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν φορτίο στο λιμάνι. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει επ’ αόριστόν.
Ήδη ορισμένες ναυτιλιακές συμπεριλαμβανομένων των Mediterranean Shipping Co και Maersk, των δύο μεγαλύτερων στον κόσμο, έχουν ήδη σταματήσει τις κρατήσεις εμπορευματοκιβωτίων και επικίνδυνων φορτίων στη Σαγκάη.
Πάντως τοπικοί αξιωματούχοι επιδιώκουν τώρα να αποκαταστήσουν τις παραγωγικές δραστηριότητες, με την τοπική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Tradewinds, να δημοσιεύει το Σαββατοκύριακο μια λευκή λίστα με περισσότερες από 600 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών SAIC Motor και Tesla, που ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν.


Latest News

Η Walmart «ανοίγεται» στα premium καλλυντικά
Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Αμερικής Walmart προσθέτει premium μάρκες ομορφιάς στα εμπορεύματά της

Η δικαστής που έριξε στο καναβάτσο τον Μασκ - Αβέβαιο το μέλλον του στο DOGE
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στους έμπιστους ότι ο ρόλος του Ιλον Μασκ στο υπουργείο DOGE ίσως τελειώσει νωρίτερα από το αναμενόμενο

«Υψηλό» πρόστιμο για τη Meta από την Τουρκία
Η αμερικανική Meta, μητρική των Facebook, Instagram και WhatsApp, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι δεν συμμορφώνεται στις εντολές ελέγχου περιεχομένου εν μέσω πολιτικής αναταραχής

Νέος Γενικός Γραμματέας Υποδομών ο Δημήτρης Αναγνώπουλος
Ο κ. Αναγνώπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Διαχείριση Τεχνικών Έργων»

Και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με ιδιωτικό πανεπιστήμιο - Η αίτηση στην Ελλάδα
Με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στοχεύει στην επέκταση των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων

Bloomberg: Η Ελλάδα θα δαπανήσει 25 δισ. ευρώ για την άμυνα τα επόμενα 12 χρόνια
Το ρεπορτάζ του Bloomberg για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Εξοπλιστικό πακέτο 25 δισ. ευρώ με ορίζοντα 12ετίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Βουλή το πλαίσιο του νέου εξοπλιστικού προγράμματος

ΠΟΜΙΔΑ: Αιτήματα προς την πολιτεία για τον καθαρισμό οικοπέδων
Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους

Ψαρεύουν θύματα με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» – Προσοχή σε αυτόν τον αριθμό
Οι αρχές εφιστούν την προσοχή για τηλεφωνική απάτη – Καλούν από αριθμούς που εμφανίζονται ως οι επίσημοι αριθμοί δημόσιων υπηρεσιών

Εξοπλιστικό: Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Άμυνα
Κόντρα κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στις 11:00, για την αμυντική πολιτική της χώρας