Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, καθώς βρήκαν σταδιακά ρυθμό από τα μέσα της συνεδρίασης έως τη λήξη και κατάφεραν να εκδηλώσουν την αντίδραση που χρειάζονται μετά από την πολυήμερη πίεση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 7.629 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 1,47% στις 14.362 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,38% στις 6.624 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν 1,5% μετά την ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας ότι αναμένει ότι θα αναθεωρήσει καθοδικά τα κέρδη πρώτου τριμήνου μετά την ενσωμάτωση των νέων νομικών διατάξεων.

Από την άλλη, η Heineken ενισχύθηκε κατά 4,3%, καθώς η εταιρεία πέτυχε μεγαλύτερη άνοδο στις πωλήσεις μπύρας το πρώτο τρίμηνο καθώς άνοιξαν ξανά τα ευρωπαϊκά μπαρ, επιτρέποντας στην εταιρεία να τηρήσει επίσης τις προβλέψεις της για το 2022.

Βέβαια, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να επικεντρώνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η σύγκρουση έχει εισέλθει σε δεύτερη φάση κατά την οποία έχουν ξεκινήσει σκληρές μάχες στα ανατολικά της χώρας. Οι επενδυτές “χωνεύουν” επίσης τις τελευταίες παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στα μάκρο της ημέρας, άλμα 30,9% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, αντανακλώντας τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν έξι διαδοχικούς μήνες σημαντικών αυξήσεων, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών της ενέργειας.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο σημείωσε άνοδο 2%, σε ετήσια βάση. Επίσης, στην Ευρωζώνη το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε στα 7,6 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές