Το «Όχι στον ρατσισμό» είναι εδώ και χρόνια μία από τις βασικές καμπάνιες της UEFA. Πράγμα λογικό αφού έχει τεράστια σημασία το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη να στέλνει το μήνυμα ότι αρνείται τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τη βία, και ταυτόχρονα ανάγκη επιτακτική εάν αναλογιστούμε ότι σε όλη την Ευρώπη η Ακροδεξιά επενδύει στα γήπεδα και τους οπαδούς για να φτιάχνει φασιστικούς πυρήνες.
Όμως, αναρωτιέται κανείς σε ποιο βαθμό θα μπορέσει να στρατευτεί σε αυτή την κατεύθυνση ένας άνθρωπος όπως ο προτεινόμενος για πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος, που έχει παραδεχτεί ότι μπλόκαρε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να μη χάσει ψήφους το κόμμα που υποστήριζε, που υπήρξε «συνομιλητής» της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και που τα τελευταία χρόνια κινείται στον πολιτικό χώρο «δεξιότερα της δεξιάς».
Και αναρωτιέται κανείς επίσης σε ποιον βαθμό θα μπορέσει ένας παράγοντας με αυτή τη διαδρομή και αυτή την ιδεολογία να κάνει πράξη την «ολιστική μελέτη» που έχουν ετοιμάσει οι διεθνείς ομοσπονδίες (που έχουν ακόμη το ελληνικό ποδόσφαιρο «υπό επιτήρηση» για να μην ξεχνιόμαστε) και συνολικά να βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο από μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση που έφτασε μέχρι του σημείου να κάνει το ποδοσφαιρικό Brexit πραγματικό ενδεχόμενο.
Όταν ο Μπαλτάκος «συνομιλούσε» με τη Χρυσή Αυγή
Ο Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος είναι από τους πολιτικούς που έχουν την «τιμή» να γνωρίζουν ότι «χρεώνονται» ένα… Μπαλτάκος-gate. Στις 2 Απριλίου 2014 ανέβηκε ένα βίντεο που απεικόνιζε μια συνομιλία του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ήδη κατηγορούμενου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Πάναγιώτη Μπαλτάκου. Ο διάλογος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός:
«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;
ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.
ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.
ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, με δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…
ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;
ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% – μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».
ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;
ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.
ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει;
ΜΠΑ.: Είναι λογικό.
ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;
ΜΠΑ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο.
ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;
ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.
ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγματα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.
ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).
ΚΑΣ.: Θεούσα.
ΜΠΑ.: Ναι.
ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;
ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό».
ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;
ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.
ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.
ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.
ΚΑΣ.: Λες ε;
ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Kουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Kουτζαμάνη στον εαυτό της;
ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Kουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;
ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό.
ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.
ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκοι σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»
Η δημοσιοποίηση των συνομιλιών προκάλεσε σάλο. Πράγμα λογικό αφού εμφανιζόταν ένα κυβερνητικό στέλεχος να συνομιλεί με τους Χρυσαυγίτες, ουσιαστικά να συμμερίζεται απόψεις τους και να παρουσιάζει ουσιαστικά την προσπάθεια δίωξης της Χρυσής Αυγής ως μιας εγκληματικής οργάνωσης ως ένα είδος «σκευωρίας».
Όχι μόνο η τότε αντιπολίτευση αλλά και το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν αμέσως την παύση του Μπαλτάκου από τη θέση αυτή. Η δήλωση μάλιστα που είχε κάνει τότε η Χαριλάου Τρικούπη ήταν πολύ χαρακτηριστική: «Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει. Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται.»
Ο ίδιος ο Μπαλτάκος στην επιστολή παραίτησής του δεν θα αρνηθεί τη συνομιλία, όμως θα υποστηρίξει ότι απλώς προσπαθούσε να «απαλλαγεί από την πίεση» που του ασκούσαν και ότι τους είχε πει ότι «δεν υπάρχει σκευωρία».
Σε συνέντευξή του θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να λέει αυτά που ήθελαν να ακούν οι Χρυσαυγίτες για να «κρατάει την επαφή»: «Μίλαγα με τους Χρυσαυγίτες, τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν ν’ ακούσουν για να κρατάω την επαφή. Δε γινόταν αλλιώς. Έφτασαν στο σημείο να μου ζητάνε μέχρι και αφιερώσεις για τα βιβλία που έχω γράψει για τη Σπάρτη. Μπορεί να έχουν μαγνητοφωνήσει όπως λένε κι άλλες συνομιλίες. Αυτό άλλωστε είναι το ποιόν τους, απεδείχθη. Δε σημαίνει τίποτα. Ό,τι έλεγα εξυπηρετούσε ένα σκοπό και έτσι έπρεπε να γίνει. Έπρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις.»
Θα υπάρξουν μάλιστα και έντονες διεθνείς αντιδράσεις. «Εξοργιστική» θα χαρακτηρίσει τη την περίπτωση Μπαλτάκου ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου Ρόναλτ Λόντερ, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις θα υποστηρίξει ότι «η συνάντηση με τη Χρυσή Αυγή είναι αρκετά σοκαριστική από μόνη της, αλλά το να εκφράζει κανείς συμπάθεια για το κόμμα –ή για την ακρίβεια για την εγκληματική οργάνωση, όπως έχει ανακηρυχθεί από την κυβέρνηση– είναι απίστευτο».
Ωστόσο, στη δίκη της Χρυσής Αυγή θα εμφανιστούν επιπλέον στοιχεία για τις στενές επαφές του Μπαλτάκου με τους νεοναζί βουλευτές, που παρέπεμπαν ακόμη και σε μια ιδιότυπη καθοδήγησή τους για το πώς θα ψηφίσουν. Μάλιστα σε ένα μήνυμά του ο καταδικασμένος για ένταξη και συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή τότε βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος γράφει για τον Μπαλτάκο «Είναι χα βαμένος», με «χα» να σημαίνει «Χρυσή Αυγή».
Όταν ο «φύρερ» Μιχαλολιάκος γνώριζε τον Μπαλτάκο σε «εθνικιστικούς αγώνες»
Βεβαίως ο Μπαλτάκος δεν συναντήθηκε με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Με ορισμένα στελέχη της είχε συναντηθεί και αρκετά παλαιότερα. Σε μια ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος θα υποστηρίξει ότι είχε γνωρίσει τον Μπαλτάκο πολύ παλαιότερα στα γραφεία της ακροδεξιάς (και αργότερα αναμειγμένης στο πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο) ΕΟΚΑ Β’ το 1973 και από άλλους «εθνικιστικούς αγώνες»:
«Αυτά που είπε ο Μπαλτάκος στο συναγωνιστή μου Κασιδιάρη είναι αληθινά, γιατί μου τα είχε πει και εμένα διά ζώσης. Τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς σας νωρίτερα απ’ ό,τι εγώ. Εγώ γνώρισα τον Μπαλτάκο ως μαθητής σε εθνικιστικούς αγώνες το 1973 στο γραφείο της ΕΟΚΑ Β’ που αντιπροσώπευε τον Στρατηγό Γρίβα Διγενή και μετά στο εθνικιστικό κίνημα. (…) Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι όποτε ήθελε να μου πει κάτι ο Τάκης Μπαλτάκος, για λόγους ασφαλείας, μου έλεγε να βγούμε στο μπαλκόνι γιατί φοβόταν κοριούς και κάμερες»
Όταν η Χρυσή Αυγή εξυμνούσε τα βιβλία του Μπαλτάκου
Και παρότι ο Μπαλτάκος από ένα σημείο και μετά θα έχει πολιτική δράση μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή δεν παρέλειπε να εξυμνεί το συγγραφικό του έργο.
Το 2005 λίγο μετά την έκδοση του βιβλίου του «Το τέλος του Εφιάλτη» το περιοδικό της Χρυσής Αυγής αναφέρεται σε αυτό με διθυραμβικό τρόπο. Το βιβλίο αναφέρεται ως «κορυφαίο στο είδος του», ότι «συγκλονίζει από τις πρώτες σελίδες του», ενώ για τον Μπαλτάκο αναφέρεται ότι «Ο Ελλην συγγραφέας Π.Δ. Μπαλτάκος κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με την αρχαία Ελλάδα […] καταρρίπτει την άθλια φήμη, που κατά καιρούς διέδωσαν εγχώριοι και ξένοι κομπλεξικοί, που θέλει τους αρχαίους προγόνους μας να κινούνται μεταξύ ομοφυλοφιλίας και οργίου».
Μάλιστα, ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο Μπαλτάκος στα βιβλία του, δηλαδή την Κρυπτεία στην αρχαία Σπάρτη, ένα είδος παραστρατιωτικής οργάνωσης που ακολουθούσε σκληρή εκπαίδευση και πραγματοποιούσε τη νύχτα δολοφονίες ειλώτων, είναι από τα αγαπημένα της Χρυσής Αυγής που συχνά εξυμνούσε τη δράση της Κρυπτείας στην αρχαιότητα ως παράδειγμα και για το σήμερα.
Ο Μπαλτάκος και ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που «μπλοκαρίστηκε»
Ο Μπαλτάκος έχει κατηγορηθεί από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ότι «μπλόκαρε» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει το 2013 το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Ενώ είμαστε έτοιμοι, στην κυριολεξία, να στείλουμε τον τόμο στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου: ΣΤΟΠ, δεν περνάει αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. […] Και ανακοινώθηκε εκ των υστέρων ότι ανέλαβε αυτό το νομοσχέδιο να το επεξεργαστεί ο γενικός γραμματέας, κύριος Μπαλτάκος, και ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κύριος Σταμάτης. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αυτός ο νόμος να ψηφιστεί το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας».
Ο ίδιος ο Μπαλτάκος έχει παραδεχτεί ότι όντως σταμάτησε το νομοσχέδιο γιατί δεν ήθελε να φύγουν ψηφοφόροι από τη ΝΔ που θα διαφωνούσαν με το νομοσχέδιο και θα μετακινούνταν σε πιο δεξιούς χώρους.
Η προσπάθεια δημιουργίας ακροδεξιού πόλου
Παρότι για πολλά χρόνια στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας – με εξαίρεση την περίοδο που είχε ακολουθήσει τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη – ο Τάκης Μπαλτάκος μετά την αποπομπή από τον πολιτικό χώρο θα παρέμβει στις διεργασίες του ευρύτερου ακροδεξιού χώρου.
Τον Ιούλιο του 2018 θα συνυπογράψει κοινή δήλωση με τον διαγραμμένο από τους ΑΝΕΛ βουλευτή Δημήτρη Καμμένο με την οποία ανακοίνωναν «την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.»
Λίγους μήνες αργότερα θα ανακοινωθεί από τους Καμμένο και Μπαλτάκο η ίδρυση του κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού», ως «πραγματικά πατριωτικού κόμματος». Η ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος θα περιγράφει ότι όραμά του είναι η καταχώρηση και η μεταλαμπάδευση της ελληνικής παιδείας και η διάχυση του ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας» και η στρατηγική του περιλαμβάνει «την εθνική ανεξαρτησία με τις υφιστάμενες διεθνείς συνεργασίες, χωρίς την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε πτυχές ζωτικής σημασίας». Παράλληλα, η ανακοίνωση υπογράμμιζε ότι «πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός ελληνισμός και οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια. Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, την οποία οι αριστερές ιδέες και πρακτικές παρεμποδίζουν. Η πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του ελληνικού λαού πρέπει να διακοπεί. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο προοίμιο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος.
Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια για μια ευρύτερη συσπείρωση του ακροδεξιού χώρου δεν θα ευοδωθεί και ο Μπαλτάκος θα επιλέξει στις ευρωεκλογές του 2019 να είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Η συμμετοχή του δεν θα συμβάλει μάλλον στην εκλογική δυναμική του κόμματος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς οι 45148 ψήφοι και το ποσοστό 0,8% θα φέρουν τους ΑΝΕΛ μόλις στην 15η θέση μεταξύ των κομμάτων που συμμετείχαν.
Μπορεί ο Μπαλτάκος να βγάλει την ΕΠΟ από την ανυποληψία;
Οι εκλογές στην ΕΠΟ είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Ας μην ξεχνάμε ότι το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε άλλη μια σελίδα της παρατεταμένης κρίσης του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν ακυρώθηκε η δυνατότητα για μια διοίκηση από άφθαρτα πρόσωπα που θα αναλάμβαναν την πραγματική κάθαρση και συνάμα ανασυγκρότηση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την εφαρμογή της «Ολιστικής Μελέτης». Και ακυρώθηκε γιατί πρώτα είχαμε την εκλογή Ζαγοράκη σε μια ΕΠΟ στην οποία ουσιαστικά διατηρούσαν τον πραγματικό έλεγχο όσοι ευθύνονταν για όλα τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου και στη συνέχεια την εκ των πραγμάτων εξώθηση και του Ζαγοράκη σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου.
Το να προαλείφεται τώρα για πρόεδρος της ΕΠΟ ένας άνθρωπος, με πολύ «βαριά» πολιτική φόρτιση στη διαδρομή του, η ιστορία του οποίου έρχεται σε σύγκρουση όχι μόνο με την ευρύτερη απονομιμοποίηση της ακροδεξιάς στην ελληνική κοινωνία αλλά και τη σαφή προτεραιότητα που αποδίδουν οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μάλλον στο βάθεμα της κρίσης του ελληνικού ποδοσφαίρου παραπέμπει παρά στην έξοδο από αυτή.
Και όπως λέει ο σοφός λαός η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»; Ο Τάκης Μπαλτάκος πρόλαβε ήδη να γίνει κυρίαρχο πρόσωπο της επικαιρότητας. Στις… προγραμματικές του δηλώσεις υπενθύμισε την πολιτική αφετηρία του και ίσως προανήγγειλε μια ατζέντα προσωπική βάζοντας στο τραπέζι το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας και την αναφορά της ως Μακεδονία σε διεθνείς διοργανώσεις: «Αυτό που συμφώνησε η Ελλάδα είναι ότι η χώρα αυτή έχει ένα όνομα. Αν εκλεγώ θα ασχοληθώ πάρα πολύ ώστε να πάψει να υπάρχει αυτή η στρέβλωση» είπε.
Από την άλλη, όσα κατήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας δεν «μπλοκάρουν» μόνο την υποψηφιότητα του συναδέλφου του για την προεδρία της ΕΠΟ, αλλά φέρνουν στο προσκήνιο σοβαρές υπόνοιες για ενδεχόμενη πλαστογραφία που μπορεί να καταλήξει ακόμη και στο ακροατήριο. Συγκεκριμένα ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει ότι ο Τάκης Μπαλτάκος όχι μόνο αγνόησε το καταστατικό της ΕΠΟ (Παράρτημα Α, άρθρο 5) που ρητά απαγορεύει σε άνθρωπο που έχει οικονομική συναλλαγή με την Ομοσπονδία να δηλώσει υποψηφιότητα για κάποια αξίωμα της αλλά και ότι σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας –αλλά και της γραμματέως του Δικαστηρίου– η συμμετοχή του ως νομικού εκπροσώπου σε υπόθεση της ΕΠΟ ως εκ του θαύματος «εξαφανίστηκε» από τα δικόγραφα!
Ο ελέφαντας μόλις άρχισε να κόβει βόλτες στο… σαλόνι!
Latest News
Οι εγκλωβισμένοι, τα ακίνητα και ο… φορέας
Θυμηθήκαμε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μικρών επιχειρήσεων που μέσα στην κρίση κοκκίνισαν τα δάνειά τους
Η ευθύνη των τραπεζών
Οι τράπεζες πατούν καλύτερα στα πόδια τους, δεν εξαρτάται η κερδοφορία τους από τις προμήθειες. Επίσης είναι εμφανές ότι χρειάζεται η κυβέρνηση μια «νίκη» στο μέτωπο του κόστους ζωής
Ανάπτυξη που «τρώγεται»
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία είμαστε πάνω και από τον στόχο του 2024
Απιστευτα δώρα προς τα πολιτικά άκρα
Αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι το σύνδρομο της επιτυχίας από μια φάση και μετά τυφλώνει τις δημοκρατίες, οι οποίες στη συνέχεια χάνουν και την ακοή τους.
Ελληνικές απώλειες από το «γαλλικό μέτωπο»
Θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρες και τις πρώτες απώλειες για την Ελλάδα από το «γαλλικό μέτωπο».
Σοκαριστικές ομοιότητες
Στη Γαλλία, οι έμπειροι από την ελληνική κρίση βλέπουν ομοιότητες με την περίοδο 2012 – 2014 στην Ελλάδα
Η Γαλλία σε κρίση και η Ευρώπη σε περιδίνηση
Η πολιτική κρίση στη Γαλλία έρχεται να αναδείξει τα συνολικότερα προβλήματα της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης
Και όμως υπάρχει άλλος δρόμος
Με την παρουσία του στο OT Forum ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι σε πείσμα μιας διάχυτης ρητορικής δεν υπάρχουν μονόδρομοι
Με τη Γαλλία ή την Ιταλία;
Τα προβλήματα στον περίγυρό μας πολλαπλασιάζονται
Η λάθος συζήτηση και τα προβλήματα της αγοράς
Ο Δούκας που φορολογεί ή ο Μητσοτάκης που δεν μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και κάπου στο βάθος και ο Αράμπικα που ακριβαίνει.